reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Ja też dzisiaj po wizycie.Szyjka ujście zew.otwarte na 1,5 cm wew.narazie trzyma,paciorkowca na szczęscie niemam anemia się cofneła, główka nisko ale jeszcze się cofa,USG robione tydzień temu dokladnie w 37 tyg - waga dzidziusia 3.250 położenie główkowe łożysko cofneło się na ścianę tylną.Czyli wszystko git tylko czekać na poród.Chciałabym urodzić 28 st. lub 8 lut. co by te 8 nadal były szczęśliwe.

ja jutro na 8 do gina tylko ze moj mnie nie zbada recznie wiec chyba nie bedzie wiedzial czy mam rozwarcie bo przez usg nie da rady prawda????moze glupie pytanie ale nie mam pojecia:-)

natalia na usg tego nie widać, tylko "ręcznie" może ocenić.
ja też po wizycie, mam krótką szyjkę, rozwarcie na 1 cm więc mozliwe, że te ostatnie skurcze nocne to było właśnie od tego że zaczęło się skracać i otwierać....lekarz twierdzi, że może się w każdej chwili zacząć ale też mogę spokojnie dotrzymać do terminu, KTG nie wykazuje skurczy, tętno ładne, wszystko w porządku...

Młoda waży 2800 g, lekarz mówi, że wprawdzie do 38 tyg, to jest statystycznie donoszona ciąża ale tylko statystycznie i żebym lepiej dotrzymała jak najdłużej a mała jeszcze przybrała;).

Dostałam lek na tą bakterię i przy porodzie mam dostać też antybiotyk....

jejku ale sie tu dzieje, a teraz z dnia na dzień będzie dziać się jeszcze więcej!!:):) Dziewczyny takie delikatne kłucie u dołu to napięcie, a raczej dzieciątko które przygotowuje się zeby wyjść? od jakichś 2 dni tak jakoś kłuje, no i oczywiście brzuch twardnieje dość często..

Madai mnie też kłuje już jakis czas ale z usg wynika że główka dotyka spojenia łonowego ale jeszcze nie wchodzi w kanał więc spokojnie, nie mam się jeszcze co tym martwić....

ArliJ mam nadzieję, że Maleństwo jeszcze trochę poczeka, w sumie już praktycznie się obijam i nie za dużo robię. ALe faktycznie jak więcej zrobię, to zaraz muszę odpocząć bo brzuch twardnieje. My mamy chyba podobnie termin porodu prawda?:) więc może uda się wytrzymać jeszcze trochę

Oj wesoło sie robi :-D widzę, że u każdej coś się dzieje.

Byłam dziś na pierwszym ktg, skurcze owszem były 4 do 127 trwające ok 1,5 min, i były różnie co 9 i 6 min. Jakieś 2 się jeszcze trafiły króciutkie między 70 a 80. Nie wiem, ale jak to jest z tymi skurczmi? Od ilu są te 'właściwe'?:zawstydzona/y: Badania nie miałam, na kolejne ktg jadę w piątek i wtedy mam mieć jeszcze badanie i usg.

Posiew wyszedł ujemny z czego bardzo się cieszę :-D natomiast próby wątrobowe :baffled: 2 dobrze, 1 źle.

Dostałam Theovent 300 i mam brać 1/2 tabl 2xdziennie. Czy któraś z Was go stosowała? Niby ma poprawiać przepływ pępowinowy, za to ja się naczytałam że jest p/wskazany w 3 trymestrze :sorry:

Agatka, Paluszek to pewnie się spotkamy na Klinicznej :-D

reklama
Do góry