To ja tak w skrócie napiszę co dowiedziałam się w szpitalu o moim "maluszku"
w sumie przez 12 godzin dowiedziałam się tam więcej niż przez 9 miesięcy u mojego gina-buca
a więc:
Z USG mój "Maluszek":
- 100% chłopak
))
- BPD - wymiar dwuciemieniowy główki - 102mm
- AC - obwód brzuszka - 345mm
- HC - obwód główki - 345mm
- FT - długość k. udowej - 73mm
wyniki odpowiadające 38t 4d, a wg OM 37t 1d był
- waga orientacyjna - 3598g
Lekarz powiedział, że jak urodzę w terminie (11.02) to mogę się spodziewać nawet 4300g
ale o CC nie wspominali bo ja też biodra mam słuszne
Z badania "dołem"
- szyjka skrócowa opuszkowo (czyli jeszcze mamy czas)
- mam tego pie**** paciorkowca - ale wrażliwego na wszystkie antybiotyki, teraz nie będę leczyć, bo już późno, ale przy przyjęciu do szpitala i potem jeszcze przypominać, że go mam i że mają dzidzi podać lek.
z KTG - skórcze już mam... i to w miarę regularne... ale narazie bardzo słabe... w sumie to czuje je tylko jako napinanie, twardnienie brzucha.
test z OCT - wyszedł dobrze, nie ma się czym martwić...
Do dziewczyn z Trójmiasta. Gdzie szykujecie się rodzić?
Na Klinicznej, po 5 dniach stwierdzam, że miło tam
jeżeli można to tak nazwać
)))) Przy wypisie położne zapraszały już mnie na za tydzień lub max na za dwa tygodnie... że już czekają
) miło z ich strony... jak nie będą mieli miejsca to już mam chociaż argument do naciskania, że przecież byłam u nich 5 dni na patologii niedawno to musza mnie teraz też przyjąć
Dee ja zapakowalam wczoraj, po tym jak mama mi powiedziala, ze urodze jeszcze w styczniu
Teraz to juz nie przelewki, mozemy smialo rodzic :-)
Nawet zapakowalam mezowi torbe z ubrankami itp. na wyjscie ze szpitala :-)
Kurcze ciekawe jak moja ginka wypisze mi L4
Ja też dziś przepakowałam torbę do szpitala + przygotowałam wszystko dla m, żeby wiedział co zabrać na odbieranie nas ze szpitala