reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tyjemy/chudniemy - chwalić się !

ćwiczycie coś laseczki?
Ja przez tą cesarkę szaleję ze złości, ze nie mogę ćwiczyć - aczkolwiek doktor powiedział, ze po 4 tygodniach mogę zacząć coś tam robić...odliczam tylko az minie połóg i chyba wystartuję z jakimiś małymi ćwiczeniami...
czy kitoś się orientuje - czy teraz 2 tygodnie po pordzie, mogę poćwiczyć nóżki, pupcie?/ewentualnie na piersi?/nogi?

reklama
Ja jeszcze nie jestem rozpakowana więc ciągle przybieram:-) Dzisiaj byłam u gina i okazało się, że przez 2 tyg przybył mi kilogram, więc na razie mam +8 kg. Ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem ile jeszcze przybiorę, bo całą ciążę waga nie szalała a pod koniec strasznie szybko rośnie. A miało być na odwrót i pod koniec stanąć:-(

Ja jeszcze nie jestem rozpakowana więc ciągle przybieram:-) Dzisiaj byłam u gina i okazało się, że przez 2 tyg przybył mi kilogram, więc na razie mam +8 kg. Ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem ile jeszcze przybiorę, bo całą ciążę waga nie szalała a pod koniec strasznie szybko rośnie. A miało być na odwrót i pod koniec stanąć:-(
8 kilo ??? - a-niutek daj spoookuj, toż to prawie nic :-) u Ciebie kilo w tę czy kilo w tę zupełnie nie ma różnicy.

No wiem, że świruję, to pewnie dlatego, że całe życie się musiałam odchudzać i cały czas mam takie odchyły żeby za bardzo nie przytyć. Sama tracę do siebie cierpliwość:-)

podsumowujac cala ciaze stwierdzam ze przytylam 13 kilo;-):tak: :-)teraz musze sprawdzic ile mi spadlo, bo jeszcze po porodzie nie wchodzilam na wage:rofl2:

ćwiczycie coś laseczki?
Ja przez tą cesarkę szaleję ze złości, ze nie mogę ćwiczyć - aczkolwiek doktor powiedział, ze po 4 tygodniach mogę zacząć coś tam robić...odliczam tylko az minie połóg i chyba wystartuję z jakimiś małymi ćwiczeniami...
czy kitoś się orientuje - czy teraz 2 tygodnie po pordzie, mogę poćwiczyć nóżki, pupcie?/ewentualnie na piersi?/nogi?

Tolalee lepiej jeszcze chwilkę poczekaj, ja też jestem po cc i położna ostrzegała-że fakt że już nas brzuch nie boli, nie oznacza że macica się zagoila- bo ta się zrasta bardzo długo. Ja jestem już prawie 4 tygodnie po , zakupiłam steper i zaczynam powoli działać. Poza tym codziennie duuużo spacerujemy z wózeczkiem, no i dźwigamy ten wózeczek z drugiego piętra;-)

reklama
A jak tam wasze brzuszki po ciąży ? Jak skóra na nich ? Bo jak czytam to zrzucenie kilogramów to betka :-D ale co z tą rozciągniętą skórą ?
aa i jeszcze jedno pytanko, do tych mam, które nacięte były po cc ect- czy kapiecie się czy tylko prysznic?

Ostatnia edycja:
Do góry