dziewczyny, a jak u Was z kondycją po ciąży? udało Wam się szybko wrócić do formy? ja przytyłam aż 30 kg, zostało mi 22, walczę dalej...ale jest coraz trudniej, od jutra zaczynam ćwiczenia na orbitreku jak to u was było? jak z utratą wagi po zakończeniu karmienia? będzie łatwiej, czy gorzej?
reklama
JustK: ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, przyszła do nas położna i o wszystkim opowiedziała, pokazała jakie robić ćwiczenia i oprowadziła po szpitalu. rozpisała na kartce co i jak. ja nie miałam czasu na szkołę rodzenia, bo pracowałam do 8 m-ca, a tam 3ba dużo chodzić. jak chcesz to mogę Ci dać namiary na tą położną. i to nawet taniej wyszło, bo płaciłam tylko 250 zł. po porodzie też czasmi przychodzi (u znajomej była) ja już jej nie prosiłam.
malinka009
Fanka BB :)
izkaraska u mnie waga ok ale tylko dlatego ze mialam cukrzyce w ciazy i w sumie jeszcze mi sie utrzymuje wiec cały czas na diecie w ciazy przytylam tylko okolo 11kg i teraz 2 miesiace po porodzie okolo 2-3 kg mniej tylko wiem ze jak skoncze karmic to szybko nadrobie bo slodycze i wszystko to co przez cukry mialam zabronione w ciazy normalnie snia mi sie po nocach. Z reszta zawsze lubilam dobrze zjesc a teraz wyglada na to ze ciaza w moim przypadku to najlepsza dieta ( jak na razie oczywiscie).
JustK np. mozesz trafic na patologie jako przeterminowana mamuska, lub z zatruciem ciazowym, nie unormowana cukrzyca... lub jesli cos sie bedzie dzialo z malenstwem ( czego nie zycze !!!!!!)
Co do szczepien to my jestesmy po pierwszej 5w1 koszt (120zł) w przyszlym miesiacu kolejne i koszt taki sam. Na rotawirusy i pneumokoki sie nie zdecydowalam, uwazam ze jest to nagonka medialna. Moj syn nie idzie do zlobka bedzie z dziadkami wiec uwazam ze nie ma sensu moja pediatra mowi to samo
JustK np. mozesz trafic na patologie jako przeterminowana mamuska, lub z zatruciem ciazowym, nie unormowana cukrzyca... lub jesli cos sie bedzie dzialo z malenstwem ( czego nie zycze !!!!!!)
Co do szczepien to my jestesmy po pierwszej 5w1 koszt (120zł) w przyszlym miesiacu kolejne i koszt taki sam. Na rotawirusy i pneumokoki sie nie zdecydowalam, uwazam ze jest to nagonka medialna. Moj syn nie idzie do zlobka bedzie z dziadkami wiec uwazam ze nie ma sensu moja pediatra mowi to samo
ja robiłam też rotawirusy, mały dostał pierwszą dawkę to jest ok. 350 zł i musi być podana w 3 dawkach. pneumokoki są trochę droższe, będziemy szczepić po zakończeniu rotawirusów. ja szczepię, bo wśród znajomych miałam kilka przypadków zachorowań, dzieci bardzo źle to przechodzą, czasem choruje cała rodzina a dla dziecka może to się skończyć hospitalizacją. Mój mały był już w szpitalu i więcej nie chce go na to narażać. ponad 60% dzieci jest nosicielami rota, i zarażają nawet jeśli same nie chorują. szczepienie na rota trzeba zakończyć przed ukońceniem 6 m-ca życia, pneumokoki można zrobić później. w większości krajów europejskich te szczepienia są refudowane tylko u nas takie zacofanie, że nawet za 5w1 trzeba płacić!
pierwsze szczepienia są chyba 4 tyg. po wyjściu ze szpitala
pierwsze szczepienia są chyba 4 tyg. po wyjściu ze szpitala
i te rota to są 3 dawki po 350 zł ?
a polećcie mi jeszcze jakiegoś dobrego pediatrę, takiego, co odbierałby np tel o każdej porze od spanikowanych rodziców. moim lekarzem prowadzącym jest Stankiewicz z Matopatu, trochę to kiepsko, bo on w szpitalu nie pracuje, więc jakby co nie uratuje mnie tam, no i pewnie pediatrę też bym szukała w Matopacie....
a polećcie mi jeszcze jakiegoś dobrego pediatrę, takiego, co odbierałby np tel o każdej porze od spanikowanych rodziców. moim lekarzem prowadzącym jest Stankiewicz z Matopatu, trochę to kiepsko, bo on w szpitalu nie pracuje, więc jakby co nie uratuje mnie tam, no i pewnie pediatrę też bym szukała w Matopacie....
ja chodzę do mojego lekarza rodzinnego dr Kłosińskiej-Pituły, ma praktykę na ul. Ugory na Wrzosach. jest pediatrą i kardiologiem. zawsze mówi co i jak, szczegółowo i z cierpliwością odpowiada na upierdliwe pytania mojego męża, ale jak z dostępnością to szczerze mówiąc nie wiem. może Wy dziewczyny macie kogoś fajnego?
malinka009
Fanka BB :)
nasza pediatra jest dr Kania i tez nie mam pojecia jak z dostepnoscia bo jeszcze jej nie meczylam dodatkowo poza wizytami;-) jestem z niej bardzo zadowolna, mna tez sie zajmowala jako dzieckiem ;-)
co do lekarza gina, jak juz wczesniej pisalam moim prowadzacym byl Paluszynski ale tez go nie meczylam po nocach i przed porodem bo jakos nie bylo potrzeby ale daje numer na komorke i mowi ze jakby co to dzwonic, ma jedna wade jest cholernie DROGI
co do lekarza gina, jak juz wczesniej pisalam moim prowadzacym byl Paluszynski ale tez go nie meczylam po nocach i przed porodem bo jakos nie bylo potrzeby ale daje numer na komorke i mowi ze jakby co to dzwonic, ma jedna wade jest cholernie DROGI
reklama