reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża obumarła - relacje ze szpitala, pytania, zwierzenia

Myślę że nie można generalizować z tym, że nie da się cieszyć od początku.. Wcześniej myślałam, że po stracie nie można być dobrej myśli. Kiedyś Klebek pisałyśmy ze sobą, jestem po 2 stratach. Jedno poronienie bez akcji serca i drugie dzieciątka z zespołem Edwardsa.. 3 ciaza aktualnie 26 tydzień i coś mi się powywracało w głowie, bo cieszę się od samego początku, jestem spokojna przed każdym badaniem i wciąż mam poczucie, że tym razem idziemy po swoje - musi być dobrze, i tyle. Badania wychodzą w porządku, jedyne co to moje ciało odmawia nieco posłuszeństwa, bo od 23 tygodnia mam już założony pessar. Po drodze zaliczyłam covid w 7tyg, a mimo wszystko jestem dobrej myśli i nie martwię się. Życzę tego spokoju każdej, która przeżyła jakokolwiek stratę [emoji3590] wiem, że to nie zależy w ogóle od nas - albo się jest spokojna albo nie. Nie mamy na to wpływu.. Druga ciaza przyniosła mi taki ogrom smutków, zmartwień i stresu, że wiem co to znaczy czekać z bijącym sercem na każdą wizytę, informacje i wynik.. Trzymam kciuki, żeby po deszczu wyszło dla mnie i dla was słońce [emoji3590]

reklama
Jejku nawet nie wiesz jak się cieszę! Myślę często o Tobie. Dobrze, że masz takie nastawienie. Ono dużo daje. Ja nie potrafiłam niestety. Ale ja mam traume ze szpitali, nieludzkie traktowanie zrobiło swoje. Strach u mnie wygrał. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki! Ja urodziłam pod koniec października 2021. Dawaj znać! ❤❤❤❤

Jejku nawet nie wiesz jak się cieszę! Myślę często o Tobie. Dobrze, że masz takie nastawienie. Ono dużo daje. Ja nie potrafiłam niestety. Ale ja mam traume ze szpitali, nieludzkie traktowanie zrobiło swoje. Strach u mnie wygrał. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki! Ja urodziłam pod koniec października 2021. Dawaj znać! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Ale się to miło czyta! [emoji7] Masz core czy syna? [emoji4]

No właśnie, ja spotkałam się z dobrym traktowaniem, więc może np to miało wpływ. Tego nie wiem, ale po prostu od początku jestem spokojna i życzę tego każdej, żeby tak zadziałała głowa! A tym które teraz szukają wsparcia na tym wątku życzę szczególnie żeby niebawem mogły cieszyć się zdrowa ciaza [emoji173]️

Ale się to miło czyta! [emoji7] Masz core czy syna? [emoji4]

No właśnie, ja spotkałam się z dobrym traktowaniem, więc może np to miało wpływ. Tego nie wiem, ale po prostu od początku jestem spokojna i życzę tego każdej, żeby tak zadziałała głowa! A tym które teraz szukają wsparcia na tym wątku życzę szczególnie żeby niebawem mogły cieszyć się zdrowa ciaza [emoji173]️

Synka :) Urodziłam przez cc nagle w 38 tyg ale całe szczęście jest zdrowiutki i wspaniały :) Wiem, ze to może głupio ale strasznie się cieszę, że Tobie też się udało :)

Synka :) Urodziłam przez cc nagle w 38 tyg ale całe szczęście jest zdrowiutki i wspaniały :) Wiem, ze to może głupio ale strasznie się cieszę, że Tobie też się udało :)
Cieszę się ogromnie [emoji3590] To teraz trzymaj kciuki, żebym ja dotrwała do końca i urodziła zdrowa dziewczynkę! [emoji7] Bo ja już od 23 tc z pessarem, ale liczę, że spokojnie dociągnę do terminu [emoji4]

Do góry