reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

Ja zapakowalam butelke, 2 smoczki, pieluszki tetrowe, chusteczki i malutka paczke pampersow, choc na stornie szpitala pisali zeby wziac tylko chusteczki. Zapakowane mam majtki jednorazowe i te wielorazowe tez, zobacze ktore mi bardziej podpasuja. chyba dokupie tez te osłonki na brodawki, z Jula maz musial mi dokupic bo okazalo sie ze beda potrzebne. a powiedzcie mi po co kupujecie juz nosfirde? jakies zalecenia poloznej czy jak?

reklama
Nam położna zaleciła codzienne odsysanie profilaktyczne fridą, bo noworodki oddychają tylko noskiem. Więc mamy i do szpitala też mam zapakowaną.

Hm ja nawet nie pomyslalam, zeby wziac fride. Chyba dlatego, ze przy synu w ogole nie musielismy uzywac, nie mial kataru w ogole.

szczerze ja nawet nie wiem co to jest ta frida , muszę poczytać, u nas chłopaki
też praktycznie nigdy nie mieli kataru, może kilka razy, wtedy mieli kropelki do nosa i od razu im przechodziło

Mi nawet z jula nikt nic nie mowil o fridzie w szpitalu. dopiero jak zaczelo jej sie lac z nosa to ktos mi wspomnial ze jest cos takiego zeby odciagnac. ale zapobiegawczo nikt nic nie mowil. a moze obeszlo by sie bez zapalenia oskrzeli i pluc u Julci.

O rany, ja już to miałam przy Róży 9 lat temu... może akurat dobrze trafiłam na kogoś poinformowanego. Nawet nie pamiętam skąd o tej fridzie wiedziałam...

Zabralam sie za torbe :)
I sie okazalo ze nie mam polowy rzeczy :p
Na wyjscie mlodemu body nie mam takich malych z dlugim rekawem a juz zimno
Czapka tylko cienka :/ tylko pomyslalam ze sweterek moze ale mam tylko na 3 miesiace
Szamponu koncowka w lazience
Tantum rosa nie mam
Aaaaa laska ogarnij sie :D
Normalnie pelen luz :) jutro koniecznie musze wszystko dokupic

Kamila - no hehehe, wypadało by tą torbę już ogarnąć :-p Ja mam swoją spakowaną od ok 3 tygodni, ale tak codziennie na nią patrzę i mnie to wnerwia, jutro mam zamiar zrobić w niej przemeblowanie, bo chyba przesadziłam z ilością rzeczy :-p

reklama
Zabralam sie za torbe :)
I sie okazalo ze nie mam polowy rzeczy :p
Na wyjscie mlodemu body nie mam takich malych z dlugim rekawem a juz zimno
Czapka tylko cienka :/ tylko pomyslalam ze sweterek moze ale mam tylko na 3 miesiace
Szamponu koncowka w lazience
Tantum rosa nie mam
Aaaaa laska ogarnij sie :D
Normalnie pelen luz :) jutro koniecznie musze wszystko dokupic
Hehe, jesteś niezła... to jak najszybciej się pakuj, nie znasz dnia ani godziny :-D

Do góry