reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala!!!

ohhh dziewczeta zwarte(niedlugo rozwarte) i gotowe.
a ja sie wlasnie zastanawiam czy na wszelki wypadek nie spakowac sobie torby do szpitala.bo i tak mam opcje rodzenia w domu bo tak trza w holandii,chybaze cos bedzie zle ze mna lub dzidzia to na zlecenie lekarza do szpitala mam sie udac ,a jakbym chciala tak sama w szpitalu rodzic to 500 E trza zaplacic,wiec nie ma wyjscia jakowego wiec zostaje porod domowy.ale noz widelec tym pakowaniem wywolam wilka z lasu...hmmm no wlasnie nie wiem za bardzo co robic niby do 26 czerwca mam czas ale kto wie

reklama
Dzięki Ania76 Już sobie kupiłam. Mąż wyciągnął mnie po pracy na zakupy i się zaopatrzyłam.

bbqueenPL fajnie masz z tym porodem domowym. Zawsze to inna atmosfera i po porodzie od razu jest się w domu ;D

no ja strasznie bbqueen zazdroszcze :D tylko zanim sie zorientowalam jakie sa mozliwosci porodow w Belgii to juz bylo jakos tu lejt no i ten lepek co sie nie chce na dol skierowac to tez raczej sie na porod domowy nie kwalifikuje, ale nastepnym razem....kto wie ;D
bbqueennie stresuj sie kochana, jak bys miala jechac do szpitala to ta torba bedzie najmniej wazna!najwyzej mezus dowiezie co trzeba :D

Ja jak sie okazało do szpitala zabieram rzeczy tylko dla siebie, dla dzidzi tylko ubranko na wyjscie. Tak więc ta torba do szpitala nie będzie, az tak duża:))))

A u mnie w szpitalu wszystkie rzeczy dla malucha oprócz kosmetyków trzeba mieć swoje, aby maluchy miały kontakt z domową a nie szpitalną florą bakteryjną ::) trzeba mieć nawet własne pieluchy tetrowe do otulenia maluszka zaraz po urodzeniu.

A swoją drogą to jakie pieluchy jednorazowe kupujecie?

Ja kupiłam pampersy - new baby, czy jakoś tak... 3-6 kg. Słyszałam, że jednak mimo wszystko są najlepsze...

A czy ktoraś z was orientuje sie jaka jest różnica pomiedzy tymi 2-5 kg (newbaby), a 3-6 kg-bo wiadomo, że wagowo to 3-6 będa dobre, tylo mnie interesuje, czy tu tylko chodzi o wage, czy może o budowe, kształt papmersow itp.

A tak swoją droga to jakieś 6 lat temu pracowalam na promocjach pampersow, ale wiedza uciekła....

Ell, wejdź sobie na strone pampersa, tam znajdziesz informacje... Z tego, co pamiętam, to te mniejsze są czymś nasączane - jakims balsamem, zy czymś, ale sprawdź to dokładnie, bo nie pamiętam za dobrze...

reklama
dzieki Aniu, a tak w ogóle dziewczyny to zamierzacie używać jednorazowe pieluszki czy tetrowe? Bo ja to tak chciałabym prznajmniej dokad będę na macierzyńskim uzywać tetrowych, a tych jednorazowych tylko na wyjścia. No ale pewnie czas pokaże.

Do góry