reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

Ja taką listę rzeczy na ostatnią chwilę też mam i dopisuje jak coś mi się przypomni. (Mam na niej ładowarkę, antyperspirant, szczoteczkę do zębów, podkład do twarzy, dokumenty i smoczek bo chcę go w ostatniej chwili wyparzyć).
Zastanawiam się tylko czy naprawdę trzeba brać talerz, sztućce i kubek? Nigdy w szpitalu nie byłam ale podejrzewam że jak ktoś przyniesie mi jedzenie to przyniesie również coś czym będę mogła zjeść a później to ze sobą zabierze. A jedzenie szpitalne to się chyba dostaje na talerzu? Bo jak bym brała to myślałam o talerzyku z takiego twardszego plastyku, sztućcach jednorazowych i zwykłym kubku.

reklama
Colly, jedzenie dostajesz z firmy cateringowej w opakowaniu ze styropianu. Kubki są te 150ml plastikowe, one się uginają pod wpływem temperatury... Sztućce masz plastikowe... :)

Colly jesli szpital ma swoja kuchnie to czesto daja zwykle sztućce, jesli catering to wszystko w plastikach, ja tam wole mieć swoje i zawsze biore sztućce i szklanke

Colly ja nie pamietam w czym dostawalam jedzenie, ale teraz póki co spakowałam kubek i sztucce, talerza nie pakowalam, w razie czego to maz mi przywiezie.

No dziewczęta, do szpitala dla mnie i bobaska mam już wszystko, no może poza kilkoma pieluszkami tetrowymi, ale to już na dniach sobie ogarnę :-) Ja myślę, że spakuję sobie torbę taką średnią ze wszystkim co jest potrzebne tak na już oraz mniejszą czy nawet malutką, do której włożę rzeczy, które mąż mi może dostarczyć na drugi dzień . Oprócz tego też od Was ściągnę i zrobię sobie listę rzeczy, które w ostatniej chwili trzeba spakować, bo o takich zazwyczaj się zapomina :happy:

Hello :-)
Właśnie spakowałam torbę, bo już całą noc i pół dnia mnie plecy bardzo nisko bolały oraz podbrzusze i się trochę zlękłam. Okazało się, że wezmę jedną taką średnią, czarną torbę na kółkach oraz drugą taką mniejszą na ramię, że tak powiem podręczną z rzeczami z listy "na ostatnią chwilę". Mam kilka pytań, ile bierzecie butelek oraz smoczków? Ile pieluch tetrowych ? A i będę wyparzać rzeczy dla boba i w zw z tym również mam pytanie, czy wyparzać również takie rzeczy jak : szczotka do włosów, gruszka do noska, osłonki na piersi do karmienia, nożyczki do pazurków? Proszę bardzo o pomoc kochane ;-)

Hello :-)
Właśnie spakowałam torbę, bo już całą noc i pół dnia mnie plecy bardzo nisko bolały oraz podbrzusze i się trochę zlękłam. Okazało się, że wezmę jedną taką średnią, czarną torbę na kółkach oraz drugą taką mniejszą na ramię, że tak powiem podręczną z rzeczami z listy "na ostatnią chwilę". Mam kilka pytań, ile bierzecie butelek oraz smoczków? Ile pieluch tetrowych ? A i będę wyparzać rzeczy dla boba i w zw z tym również mam pytanie, czy wyparzać również takie rzeczy jak : szczotka do włosów, gruszka do noska, osłonki na piersi do karmienia, nożyczki do pazurków? Proszę bardzo o pomoc kochane ;-)

butelek nie biore, smoczek 1, pieluchy ok 5 szt, ja szczotki itd nie wyparzałam

reklama
Ja zapakowałam jedną butelkę i dwa smoczki uspokajające (dwóch firm jakby jeden nie odpowiadał ;) ). Na naszej liście szpitalnej proszą o zabranie 5 pieluszek tetrowych więc tyle zabrałam. Szczotki nie wyparzam ale końcówkę do fridy, jak będzie potrzebna, przeleję wrzątkiem. Nożyczki przed użyciem przetrę gazikiem nasączanym spirytusem. Osłonki do piersi bym wyparzyła na pewno.

Do góry