reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

jak znajde jakies ładne rzeczy w lumpku na 56 to dokupie, na 50 tez mam pare sztuk wiec na poczatek starczy. ja jakoś wole mieć wszystkiego trochę więcej żeby nie prac co 2 dni.

Ja z mała do rodziców chodzić nie będę, będą chcieli ją zobaczyć to niech wpadają do nas, daleko nie mają. Wkurza mnie to jak śmierdzi wszystko, a jeszcze bardziej, głupie tłumaczenia, że przecież to w workach w szafie byuło w sypialni gdzie nie palą. i co z teog jak śmierdzi, czuje przecież.

reklama
Ja jeszcze pakowania do szpitala nie zaczęłam, zaplanowałam to sobie na pierwszą połowę sierpnia. W tym tygodniu pewnie przyjdzie reszta rzeczy zamówionych z allegro więc będę miała już wszystko do torby. Co do pieluszek to Dziuba zaskoczyłaś mnie tą ilością, jakoś myślałam że się więcej zużywa i myślałam żeby wziąć całą paczkę

Z przykrością muszę stwierdzić, że napad na bank to jedyne rozwiązanie:-), które mogłoby poratować nasze matczyne portfele. Bo nikt mi nie wmówi, że za 1000zł becikowego można wyposażyć się we wszystko na start dla malucha. Wprawdzie nie liczę ile już dostałam rzeczy, ile kupiłam, a ile jeszcze muszę dokupić- ale wydaje mi się, że narazie 2500 poszło jak nic.

Asia wyczytałam, że dzidziol w ciągu pierwszego misiąca przybiera ok 700g i rośnie 2cm (pewnie trzeba wziąć pod uwagę jakieś +/-). Oj za papierosy to bym ukatrupiła- niech nie palą jak dzidziuś będzie w pobliżu. Moja ciocia (niepaląca) kiedyś robiła jakąś imprezkę u siebie i zaprosiła gości palących i niepalących. Palili w domu (bo ona nie ma balkonu i mieszka wysoko w bloku), na drugi dzień musiała prać wszystko co miała w szafach- dym dostał się wszędzie. Więc myślę, że nawet pakowanie w worki nic tu nie da.

Dziuba no rzeczywiście mało tych pieluch. A mnie tak wszędzie straszą, że mały to tylko będzie sikał i kupkał, więc wyobraziłam sobie, że on tak z 15 pieluch na dobę zużyje.

Asia koleżanka powiedziała mi że jej zdarzyło się wrzucić rzeczy do prania (zanim nazbierała odpowiednią ilość minął tydzień) i po wyjęciu, wyprasowaniu były już za małe :szok:

Ja zakupiłam dzisiaj Bepanthen maść 30g (duża wydawała mi się za duża) oraz 4 saszetki Tantum Rosa oczywiście do wrzucenia do torby.

Asia nie bo to jest do dolnych części ciała. Do cc to już dużo później chyba tylko jakieś maści na blizny. Wprawdzie pisze że do higieny w okresie połogu ale wydaje mi się że chodzi głównie o blizny po nacinaniu.

kupiłam paczkę Pampków, w tej paczce na start jest 43sztuk!!!! spakowałam do torby i tym sposobem mała już jest gotowa w torbie :-D została tylko do kupienia wkłady poporodowe, koszula i stanik babciowy bez fiszbin dla mnie, i od mamy zabrać wkładki laktacyjne i szlafrok - i gotowe!

Tofilesia - niektórzy zużyją nawet i 20sztuk na dobe, ale dla mnie głupota, jakoś nie czułam porzeby zmiany pieluchy co godzinę, skoro nawet nie zsikana.

ja też biore te pampki 43 szt, na 4 dni spokojnie mi tarczą. popakowałąm podkłady,custeczki i połowy walizki nie ma.

tak sobie myśle i myśle i się spytam bo nic nie wymyśle:)
czy na noc zakładałyście jakiś stanik żeby w niego włozyć wkładki laktacyjne?
mi od paru dni tak cieknie że mam mokra bluzkę do spania, ale jakoś spania w staniku to ja sobie nie wuobrażam :(

Ja teraz stosuję tantum,bo coś mi się porobiło i jestem zachwycona tym :-) to naprawdę działa,
Asia* ja bym kupiła, jednak po porodzie cc odchody są takie same jak przy porodzie sn i lepiej użyć, do blizny też się przyda,
a jeśli chodzi i staniki, to ja w nocy miałam zakładany z wkładkami, bo masakra była, teraz tak nie mam....

reklama
Ja miałam to szczęście że mi przeciekała pierś tylko jak ta druga karmiłam tak to nic mi nie leciało wcześniej .Ja też sobie nie wyobrażam spac w staniku ;-)

Do góry