reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

asia ja po cc nie kupowałam tantum rosa, nie używałam tego w ogóle.
Co do spania w staniku to ja chyba na początku spałam, ale w takim mięciutkim bez fiszbin, miałam taki ala sportowy. Teraz mam te dwa z tchibo i pewnie ich będę na początku używać..szczególnie w nocy. Zresztą teraz też w nich chodzę, bo nigdzie nie uciskają..

reklama
dziewczyny a ile tego tantum rosa trzeba by mieć? W sensie jak długo po porodzie się używa? Ja mam na razie 6 saszetek ale pewnie będzie mało... ?

ja mam zwykłe Belli, przy Martynie niewiele używałam to teraz wykorzystam opakowanie do końca. Odebrałam też laktator, na poczcie okazało sie że mam jeszcze jedną przesyłkę do odbioru - tajemnicza koperta, nie mała, zaglądam a tam próbki Johnsona, krem do pupy, mydełko i balsam :-D w sam raz do szpitala! kupiłam sobie też koszulę nocną, jedną, jeśli będzie potrzebna druga to mi mama dokupi. Ale sie ciesze z tych próbek jak głupia!! zapomniałam już że sie logowałam na str żeby przysłali :)

Dziuba super, takie małe próbki to nie zajmą Ci miejsca z torbie.
Ja mam wkładki laktacyjne Johnson Baby 50szt- kupiłam je w sumie bez żadnych szczególnych wskazań, mam nadzieję, że się sprawdzą. Miałam zamiar też kupić biustonosz do karmienia, ale w ramach oszczędności przerobiłam sobie taki jeden mało lubiany bez fiszbin, według przepisu, który bodajże Miki zamieściła kiedyś na forum. Myślę, że sprawdzi się rewelacyjnie hihi

Ja dziś zrobiłam zakupy dla siebie do szpitala: klapki, ręczniki, podkłady poporodowe, majtasy babcine, kosmetyczkę, i ciągle nie mogę się zdecydować jaką piżamę kupić...w sklepie nie było dziś nic ciekawego, wszystko niby z bawełny, a widać że material nie oddycha...zamówiłabym na allegro, ale jakoś sie boję, że przyjdzie jakiś szajs

madzik - a nie chcesz przejść sie po prostu po sklepach? ja kupilam dwie pary spodni piżamowych w Reserved, na wyprzedaży były po 25zł. Do tego zwykłe bluzki z krótkim rękawkiem - i piżama jak znalazł :)

Dziuba na dziś już miałam dosyć, bo jeszcze telefon nowy musieliśmy kupić, a i tak byłam w kilku sklepach. Jutro podjadę na bazarek, tam babka ma takie stoisko, gdzie są dobre jakościowo piżamki i koszule, to zobaczę co ma, najwyżej zrobię tak jak Ty:-)

reklama
Do góry