reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

Widzisz, warto wiedzieć. Czyli jednak w staniku. Wczoraj w sklepie widziałam takie wkładki do staników (tak jaby małe podpaski :p) Miała któraś z was coś takiego? Jak się to sprawdza? Drogie to nie było, może warto kupić.
To są wkładki laktacyjne - wolę chodzić z czymś takim w staniku,niż z plamami na koszulce:-D Już o tym pisałyśmy niejednokrotnie, więc myślę, że zakup jak najbardziej wskazany...Najwyżej jak Ci nie będą potrzebne to mała strata, a może jednak będą bardzo przydatne...???

reklama
To są wkładki laktacyjne - wolę chodzić z czymś takim w staniku,niż z plamami na koszulce:-D Już o tym pisałyśmy niejednokrotnie, więc myślę, że zakup jak najbardziej wskazany...Najwyżej jak Ci nie będą potrzebne to mała strata, a może jednak będą bardzo przydatne...???

Czyli trzeba dopisać do listy zakupów :D

Teofilesia jak byłam w szpitalu to normalnie ze stanikiem i majtkami. Jak przychodziło do badania to majtki siup na dół i na fotel. Tak to przed porodem. Po porodzie to stanik u mnie będzie a majtki takie jednorazowe (bo pozwalają) i koszula bo musi być przewiew. Najważniejsze żebyś czuła się komfortowo. Jednym nie przeszkadza brak stanika inne czują się bez niego dziwnie. Jedne prostują włosy inne nie :-D Jak byłam o tak normalnie na oddziale patologii ciąży to prawie cały czas chodziłam w spodniach dresowych i koszulce (z ACDC) a do badań tylko w koszulę się przebierałam.

ja właśnie do szpitala i do chodzenia po domu kupilam taki sportowy stanik do tego wkładki laktacyjne i powinno być ok. Teraz nie mam takiego, jedynie zwykły przy mały więc w domu bez chodze i ciągle plamy na bluzce :/ strasznie nie fajne to.
A na dupke majtki takie z siatki mam co można prać.

Oooo no to w takim razie będzie i stanik i majtki :) Rzeczywiście nie pomyślałam o tym, że to juz mleko może lecieć. Wkładki laktacyjne mam to zabieram ze sobą.:-)

U mnie było tak ze pod koszula miałam zawsze stanik z wkladkami laktacyjnymi. Zazwyczaj jest tak ze jak z jednej piersi sie karmi to z drugiej tez leci. U mnie tak było i dlatego nie wyobrażam sobie wtedy byc bez "pancerza";-)
Majtasy mam jednorazowe i do tego wielgachne podpaski z belli sprawdziły sie rewelacyjnie ostatnio. Do torby dopakuje jeszcze Apap bo to mozna przy karmieniu a moze sie przydać przy nawale pokarmu i po porodzie.

z tym apapem to dobry pomysł. Choć słyszałam że u mnie w szpitalu chętnei dają różne środki przeciwbólowe, zawsze lepiej mieć coś swojego

reklama
Do góry