reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

reklama
dziś widziałam te u mojej mamy na straganach, kosztują 24zł, więc nie opłacało się zamawiać. Ja nie chciałam tylko ze względu na to, że w koszuli nocnej nie sypiam wcale, nie lubię, więc tą co kupiłam zaraz po wyjściu ze szpitala odziedziczy moja mama :-D

a myślicie że można do szpitala piżamę, bo ja tez koszul nie cierpie i nie umiem w nich nawet spać, a tak to jakiesz szorty i koszulka co?? chyba bedę miała cc więc może piżamka się sprawdzi?

ja biorę dwie piżamki skompletowane przez siebie, jedną koszulę i bluzkę taką zwykłą pożyczoną od męża - żeby w niej urodzić i wywalić :)

a co myślicie o satynowych szlafrokach? mama mi wmawia że to wypada i nie będzie przynajmniej gorąco, ale dla mnie to jakoś tak głupio chyba... w Lidlu są teraz po 35zł, więc mówcie, bo jak coś to kupię.

a myślicie że można do szpitala piżamę, bo ja tez koszul nie cierpie i nie umiem w nich nawet spać, a tak to jakiesz szorty i koszulka co?? chyba bedę miała cc więc może piżamka się sprawdzi?

kasiula11

z tego co wiem i widzialam nawet dzis na oddziale kobiety chodza wylacznie w koszulach!!! pizame mozna nosic juz w domu! sama osobiscie tez wole w spodenkach spac ale wydaje mi sie ze to na oddziale nie przejdzie! sa niektóre szpitale które nawet majtek zakazuje pod koszula.

Ja masz miec cc to kup sobie majtki siatkowe by rana oddychala i sie wietrzyla! po porodzie trzeba miec wkladki poporodowe, wiec cos musisz miec, ale nie spodenki!

:-(

Ja dziś zrobiłam zakupy dla siebie do szpitala: klapki, ręczniki, podkłady poporodowe, majtasy babcine, kosmetyczkę, i ciągle nie mogę się zdecydować jaką piżamę kupić...w sklepie nie było dziś nic ciekawego, wszystko niby z bawełny, a widać że material nie oddycha...zamówiłabym na allegro, ale jakoś sie boję, że przyjdzie jakiś szajs

ja kupiłam te poniżej i są wporządku:
KOSZULA NOCNA CIĄZOWA KARMIENIA RAMIĄCZK FILM L/XL (1696755091) - Aukcje internetowe Allegro - polecam w 99%
Dyskretna piżama IDEALNA do karmienia MUZZY r.L (1691138694) - Aukcje internetowe Allegro - polecam w 100%
Dyskretna tunika do karmienia MUZZY 7 kolorów XL (1693387527) - Aukcje internetowe Allegro - polecam w 100

Ja też mam dylemat co do piżam...chcę kupić dwie typowo do karmienia, jedną z krótkim rękawem a drugą na ramiączkach. Na razie skłaniam się ku czemuś takiemu: PROMOCJA!KOSZULE DO KARMIENIA 5KOLORÓW ROZ.S/M (1733000485) - Aukcje internetowe Allegro
Nie mam właśnie za bardzo gdzie skoczyć i pozaglądać, a wolałabym jednak dotknąć i spojrzeć...

i tą też mam i również polecam w 100 %

ja mam w sumie 4 koszule ( jedna pożyczona ) i jedna piżamę gdybym w razie 'W" musiała zostać dłużej w szpitalu z małą

no ja mam dwie koszule "specjalistyczne" do karmienia itd, ale skomletuję sobie tez chyba jednak choć jedną piżamkę, ale musze gdzieś poszukać po sklepach bo na all sa jakies brzydkie te dla matek karmiących

a Ty Dziuba się nie przejmuj tylko kupuj ten satynowy, będziesz gwiazda na oddziale:-) lepszy taki niż jakiś grubasny frotte, ja mam tez taki zwiewny i pewnie tez niektórzy stwierdzą że w takim nie wypada, ale mnie to...ja i tak już się martwię że mi w szpitalu za gorąco będzie

Z tymi piżamami to jest co szpital to obyczaj, jeden pozwala na piżamy, drugi nie. Jak rodziłam Majkę, to dziewczyna z mojej sali na drugi dzień założyła piżamę, a miała 50 szwów i nic jej nie mówili. Teraz rodzę w innym szpitalu to ginka mi powiedziała że mogę chodzić w czym chcę, więc lepiej się zapytać

Dziuba jak będziesz się dobrze czuć w takim to czemu nie, ja mam bawełniany, cienki z Vienetta Secret, i jest super. W szlafroku to i tak mało co się chodzi. Ja mam coś takiego, tylko z kapturem i jednolity kolor:
http://allegro.pl/podomka-dlugi-rekwa-vienetta-secret-szlafrok-s-i1712776419.html

Ostatnia edycja:
reklama
ja takich gadżetów w domu też nie używam więc mi trochę szkoda kasy... chciałam pożyczyć od mamy ale ma też tylko taki gruby. No nie wiem, jeszcze sie wstrzymam, owszem, pewnie mnie szybciej ta porodówka zastanie, ale co tam, przynajmniej nie będę miała problemu czy kupić czy nie.

Do góry