reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

Ja o zegarku zapomniałam, bo ręka mi spuchła i nie noszę. Poza tym zawsze patrzę na godzinę w komórce. Tak czy inaczej zaraz wrzucę do torby.

reklama
A u nas w szpitalu nie używa się body, żeby było wietrzenie pępuszka. Jak ktoś przyniesie to podczas ubierania podwijają i maluch ma niewygodnie na pleckach. Tak wiec my zabieramy tylko śpiochy i kaftaniki.

a u nas kaftanik i spiochy, ale wzielam tez i 3 body, nie wiem, jaki bede miala kaprys ;-) i wezme polspioszki do tego, jakby bylo za goraco, zeby nie zakladac i body i pajaca..
ja zupelnie zapomnialam, jak ubierac maluchy.. licze na to, ze mi sie przypomni jakos ;-) serio.

Kurcze, a jak u nas tez zabronią bodziaków ? Musze chyba się przepakować...
Aenye, ja tez juz zapomniałam po tych 6 latach co i jak ;)

ja już prawie spakowana ,brakuje tylko pajacyków ,kosmetyków,dla dziecka.Musze jeszcze kupić klapki .Wyszły mi trzy małe torby.Jedna małej druga moja ,trzecia z pieluchami ,podkladami higienicznymi,kosmetykami itp .Jeszcze w jakieś jedzenie się muszę zaopatrzyć i duzo wody .

Nie wiem czy brać coś do słuchania muzyki ?

Lenka ja mam zamiar zrzucic kilka ulubionych plyt na mp3 i zabrac..moze nie bede miala czasu albo ochoty sluchac a moze bedzie dlugo trwalo i nie bede miala ochoty sluchac krzykow innych mam ;-) duzo miejsca nie zajmuje a moze sie przydac :-)
ja pamietam ze zakladalam body tak bylo wygodniej ale wzielam jeden kaftanik i polspiochy na wszelki wypadek
i mam jedna torbe mala ;-) ale jesli wszystko bedzie ok to moge wyjsc po kilku godzinach wiec..jak cos to maz dowiezie

reklama
wilmek juz po kilku godzinach wypuszczaja?

a ile bierzecie podkladow poporodowych i pieluch dla dzidzi? te paki takie duze, ze poł torby zajmuja...

Do góry