reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala

reklama
Anisad ja zadnych husteczek nie biore. Podcierac sie bede papierem no i prysznic z 2razy dziennie lub kompiel...

Nie wiem nie mam doswiadczenia w tego typu husteczkach...

ja też nie biore żadnych chusteczek, one niby do intymnej ale jednak tam rana będzie, więc lepiej woda bieżąca, która zmyje te wszystkie bakterie, a nie je tylko rozmazywać chusteczkami, oszuszyć ręcznikami papierowymi, bo zwykły ręcznik tez może stac sie siedliskiem bakterii i tantum rosa w rozpylaczu... - ot, takie moje zdanie :tak:

mi sie tez wydaje, ze bez sensu chusteczki do szpitala, choc na codzien ich uzywam, takich carefree akurat. ale po porodzie pipka to jedna wielka rana i nie wyobrazam sobie jej wycierac czymkolwiek, przytkniecie papieru boli, a co dopiero pocieranie ;-) nie, nie dla mnie, ja zawsze po siku czy cus wycieram papierem, a potem troche woda z umywalki normalnie przelewalam, po czym osuszalam recznikiem. jakos tak.

Jeśli chodzi o chusteczki to one zawsze sa czymś aromatyzowane i tak na ranę to mi się to zupełnie nie widzi... tylko tantum rosa i zwykły mięciusi papier (własny of course:-D)

Dziewczyny, a co jaki czas trzeba podbijać legitymację ubezpieczeniową? ja ostatnio podbijałam we wrześniu. Nikt ode mnie książeczki nie żądał jak dotąd, do gina prywatnie, a tu zastanawiam się czy trzeba podbić przed szpitalem?

To zależy od szpitala, np. ostatnio w jednym żądali ode mnie podbitej książeczki, a w drugim w ogóle, wychodząc z założenia, że jeśli nie mam ubezpieczenia to i tak mnie znajdą i rachunek podeślą, bo wszelkie dane spisali ;-)
Ale myślę, że lepiej na wszelki wypadek pieczątkę mieć, żeby nie dowozić w ostatniej chwili.

reklama
prawda jest taka,że należy nam się opieka niezaleznie od tego czy mamy ubezpieczenie, ale wymagają, mi się nie chce jechać teraz 30 km do firmy,zeby podbić, mam podbijaną w styczniu i RMUA za styczeń , jak nie zdążą nowego dosłać to najwyżej mąż pojedzie już po porodzie i dowiezie im, jeśli coś im się nie będzie podobać,że nieaktualne;-)

Do góry