reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala

No właśnie, tak też słyszałam. Dlatego też zalecają brać niedrapki. Po co nawet przypadkiem zaszkodzić maleństwu.

reklama
Ja i tak używałam niedrapek, nawet jak córa miała obcięte paznokcie. Bez względu na to, jak bardzo się starałam je skrócić, to zawsze udawało się małej zadrapać.

ja tez biore smoczek i niedrapki, ale pewnie ich nie ubiore, goraco, a poza tym spadaja ciagle. lepiej obciac pazurki, ja pewnie tez obetne, no i spiluje ;-) kwestia wprawy ;-)

ja wzielam jeszcze podklad do przewijania :-) maga pisala, zeby nie przewijac na lozku, ja to robilam za kazdym razem, ale teraz faktycznie wezme podklad. takie cos kupilam, sa super:

TUFI PODKŁAD DO PRZEWIJANIA 5 SZT (1507921056) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Są pajacyki z rękawkami wywijanymi, zamiast niedrapek, nie spadają. mam właśnie na szpital ze trzy pary. paznokietki w domu chyba obetnę. A mam pytanie, czy macie jakiś kombinezon w wyprawce? Ja właśnie nie mam jeszcze i zastanawiam się czy kupować taki ocieplany pajac z kapturkiem, termin mam na koniec kwietnia, ale różnie to bywa i z pogodą też. Kupować?

sunshine baby, a gdzie kupowalas te z lapkami? fajne sa.. ja mam dwa takie pajacyki (uzywki) i moze faktycznie wezme je do szpitala, choc planowalam inne, nowe..

a co do kombinezonu, ja mam taki 'sredni' - ani bardzo gruby, ani cienki. nie wiem, ostatnio, jak bylo juz bardzo cieplo - to wydawal mi sie za gruby, ale dzis jest znowu zimno i nie wiem, mysle, ze mi sie przyda. jak nie trudno, sprzedam jesienia za ta sama kase.

Ostatnia edycja:
Anisad ja wzięłam 2 butelki z dziubkiem 0,75 l

Sunshine_baby ja kupiłam używany na wszelki wypadek wiosenno letni misiowy z wierzchu a od śr4odka bawełna ale w sumie można przecież maluszka ubrać ciepło i przykryć kocykiem i też bedzie ok :)

Kobietki, co sądzicie o husteczkach nawilżonych łagodzących do higieny intymnej. Spakowalam sobie co szpitala, ale nie wiem czy uzywac tego dodatkowo oporcz mycia.
Sunshine, ja ten biorę na wyjście, pod spod body, a jak bedzie zimno to kocyk. Jednak mówią, ze kwiecien ma być ciepły.

Załączniki

• pajacyk.jpg
    pajacyk.jpg
    9,8 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Aenye ja mam pajace z wywijanymi lapkami np z mothercare. Tam na bank dostaniesz. Drogie to ale jakosc 1klasa, no i z Nexta jak macie gdzies tam to tam tez mozesz dostac.

Sunshine ja tez sie tej pogody obawiam dlatego kupilam uzywany polarowy z podbiciem cieplutki. Szkoda mi siana na nowy jak nie wiem czy wogole uzyje, ale w razie W mam :-D

Do góry