reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

torba do szpitala.....

Ja wogóle nie biore ciuszków dla Natalki do szpitala
ani pieluszek i rozka,tam bede ja ubierac w rzeczy szpitalne
taki jest wymóg szpitala(choc wolalabym miec wlasne ubranka)
dopiero przy odbiorze bobaska trzeba miec swoje pieluszki
zapakowałam mezowi juz wsio do osobnej torby
rozek ,kocyk ,ciuszki na wyjscie
i włozylam do szafy w przedpokoju :) ;)

[imga]http://bd.lilypie.com/ByOnp1/.png[/img]

reklama
Jutro przejrze torbe i powyciągam cześc bo dla Olci wzięłam na bank za dużo rzeczy samych kaftaników mam 5, śpioszków też 5 ja
to się potrafie spakowac jakbym tydzien chciała tam być
e136.gif

ehheh ;D Karolla ja wezmę 3 zmiany ubranek dla dzidzi, dla siebie ubrań do wyjścia ze szpitala nie biorę bo nie wiem w jakim stanie będzie moja talia i dopiero mój mąż mi przywiezie odpowiednie w dniu wypisu. Biorę dwie koszule do karmienia, szlafrok, ręcznik i ręczniczek do miejsc intymnych, płyn do higieny intymnej, kosmetyki: szamponetka, pasta i szczotka do zębów, mustela na rozstępy, oraz dokumenty.

Dzieki Misia za podpowiedz, ja nawet mam kremy miniaturki by słoiczków nie brac, kosztule dla siebie spakowałam 4 ale chyba jedną wywalę
ciuchów dla siebie też nie biore na wyjscie chociaż jestem pewna że jakiś czas bede chodzić w ciażowych zanim moje ciało wróci
co normy ;D
zaraz sobie wio poprzegladam i powywalam część tobołków! ;)

Karolla 3 kompleciki dla Olci wystarczą na bank. a jak nie, to przeciez sama na świecie nie jesteś. Mąż będzie zabieral brudne ciuszki to czyste też może przywieźć. Ja mojemu przyszykuję kilka komplecików tak na wszelki wypadek i mi dowiezie jak trzeba będzie. A ubranie na wyjście dla mnie też dowiezie.

Moje kochanie zapowiedziało mi że na cały pobyt w szpitalu bierze wolne i siedzi ze mną ;D
ha ha ciekawe czy da radę !
Wiec dla Olci spakowałam 3 komplety kaftanik + śpioszki, do tego skarpetki, rekawiczki i czapeczka
jeden sweterek, 2 pieluchy tetrowe, 1 flanelową no i komplecik na wyjście z czapeczką i rekawiczkami,
kombinezon maż dowiezie, aha i kocyk biore, rozek zostawiam laski z laktatory myślicie że bedą potrzebne?
Czy nawał pokarmu bedzie raczej już w domku??

ja na razie czekam na laktator z allegro... ale chyba go nie biorę do szpitala... poradzę sobie ręcznie :D
komplecik na wyjście też mąż dowiezie w dniu wypisu. wezmę tylko rożek.

Ja laktatora też nie biorę. Może sie przydać, ale raczej przy cesarce, bo nawał powinien być kolo 3-4 doby. Mam nadzieję, że do tego czasu będe w domu. :laugh:

reklama
Kurczę, to nie brac laktatora??? Ja mam nadzieję, że ilośc siary przed porodem nie przekłada sie na ilość pokarmu po porodzie. Z dnia na dzień więcej i więcej. I coraz mniej przezroczyste. I, że tak powiem czuć mnie twarogiem ;D ;D ;D.Jak Mućkę Kargulową normalnie :laugh:

Do góry