reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

torba do szpitala.....

hej mamuski!
powaznie macie juz spakowane torby??? ::)
przeciez jeszcze troche czasu zostalo... albo tylko mi sie tak wydaje... ::)

reklama
Madzia_S pisze:
POdobno najlepszy w okresie połogu jest płyn do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu. Widziałam taki - Ziaja. Nie wiem czy to pomaga w gojeniu sie krocza, ale na pewno pomaga na hemoroidy :).

ja własnie kupiłam Ziaja dla kobiet w ciąży ale z szałwią.hmmmm.... a moze wystarczy zwykłe mydełko bambino...

Jeśli chodzi o płyn do chigieny intymnej to nasza położna poleca nam Lactacyd Femina albo szare mydło ;D ;D ;D

Aska K pisze:
A wlasnie, jak jest z gatkami....szczerze mowiac nie bardzo wiem, moga byc zwykle bawelniane, czy koniecznie jednorazowe?

Asia w szpitalu (przynajmniej tak bylo u mnie) pozwalaja tylko w jednorazowych, albo tych z siateczki. Jak nie masz (a ja głupia nie mialam, bo nie wiedzialam, ze tak jest) to latasz z sama pieluchą bez gatek - nic przyjemnego. Nie dość, że się ciężko chodzi i tak po tyh szyciach to jeszcze trzeba tak chodzić, żeby ta pielucha nie wypadła :p Więc tym razem matky jednorazowe jako pierwsze do torby spakowałam. ;)

reklama
Właśnie w szkole rodz. też mówiono nam że szare mydło najlepsze na krocze jak i rane po cc aha i do przemywani
krocza tantum rosa jest good!! Ja jeszcze nawet jednej rzeczy nie włożyłam do torby jakoś sie boje po 16-tym sie spakuje
chyba mam juz wsio w domku nawet odżywka do włosów w wersji mini jest ;D o ja próżna baba ;)

Do góry