reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

torba do szpitala.....

No właśnie. Szamponetki. I biustonosz do karmienia drugi sobie muszę kupić. Nigdzie nie mogę znależć normalnego, rozpinanego z przodu. Poza Triumphem, a tak jakoś nie chce mi się na niego pieniędzy wydawać. A te bezkształtne paskudztwa z odpinanymi miseczkami doprowadzają mnie do rozpaczy. Mam taki, ale nie znoszę bez fiszbinów. Potęga cywilizacji przyzwyczaiła mnie do niewygody i ucisku w tych okolicach ;D ;D ;D.

reklama
Madzia tylko ucisk podczas karmienia niezbyt wskazany - mogą się zastoje zrobic, a przyjemne to nie jest, no i niebezpieczne też może być.

Własnie jakie? Bo ja dopiero przed pakowaniem i jeszcze nie wiem ile tego zabrac a niestety zawsze mam problem
z iloscią przesadną ;D

Ja wziełam:
- 3 koszulki,
- 3 kaftaniki,
- 2 body,
- 4 spioszki,
- 1 pajacyk,
- 2 czapeczki,
- 2 pary skareptek
W razie czego jak bedzie za mało to mąż dowiezie, chociaż nie sądze.

No to pięknie się nie mieszcze w wielgachną torbe na kółkach chyba za dużo spakowałam grrr
Ile pieluch jednorazowych bierzecie bo ja wzięłam paczke hugissów 28 szt. chyba ciuszków też za dużo wzięłam
matko jak ja nie lubie sie pakować !! Brrr
e030.gif

Wziełam 15 pampersów i 5 tetrowych pieluszek. Jak na razie planuje tam zostać, tylko 2 doby. Tak jest w IMID na Kasprzaka

Dziewczynki a tych wkładek laktacyjnych to ile bierzecie ja w końcu wyjęłam część i biore 6 sztuk
a jeśli biore kocyk to rożek tez zabrac hmmm widze że mam mega problem z pakowaniem :p

ja spakowalam 10 pampersow dla niemowlaka i 3 pieluszki tetrowe, poza tym przygotuje rozek dla malego albo kocyk ale pewnie rozek :-) musze tylko wyprasowac go bo wyprawlam.....
jejku wlasnie wyczytalam ze 37 tydzien to juz dziecko donoszone i moze sie urodzic w kazdej chwii...ło matko....
a wkladki laktacyjne wzielm kolo 10...

reklama
Karolla ja wkładek też mam 6. A pieluchy to albo wezmę tak z 10 (a potem mi mąż doniesie), albo całą pakę oddzielnie (oprócz torby). No i jak masz kocyk to chyba rożek nie potrzebny. W razie czego przeciez ci mąż doniesie, a małej nic się nie stanie jak będzie parę godzin bez rożka. U nasz w szpitalu na szczęście dają rożki, więc jadna rzecz mniej do pakowania. A moja torba jest malutka (taka sportowa, nie za duża) Może czegoś nie wzięłam? ;)

Do góry