reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

torba do szpitala.....

reklama
No to moja torba już spakowana. W prawdzie brakuje jeszcze kilku drobiazgów, ale bez tych moge się obyć do pierwszej dostawy z domku. A na razie torba na awaryjny wyjazd gotowa juz stoi :D

moja stoi od tygodnia juz w pelni spakowana...ech zastanawiam sie tylko czy papcie sie bierze czy klapki podprysznic starcza?

Myfa, nam polozna radzila i jedno i drugie. Jak wejdziesz pod prysznic w klapkach (nie golymi nozkami podczas kapieli), to klapki beda mokre. Wiec paputki tez sie przydadza. Musze jeszcze kupic, bo nie mam.

a ja spakowałam tylko klapki. A paputki musze jeszcze kupić. ech, chyba jednak ta torba urośnie - a już bylam dumna z jej rozmiarów ;)

No moja torba tez juz spakowana...brakuje tylko pidzamek, ale wlasnie jutro wybieram sie na zakupki. Laczki faktyczbnie 2 pary, jedne do chodzenia, drugie pod prysznic. Niech sobie ta torba bedzie duza, lepiej niech bedzie za duzo, niz ma czegos zabraknac:p

ja też papcie musze kupić :) hi,hi niezły papciowy interes możnaby ukręcić na tym forum ;) i kilka drobiazgów dla siebie.Cały czas szukam majtek poporodowych takich z siateczki, bo nabyłam jeno fizelinowe i jakoś nie za bardzo mi sie podobają.

A suchajcie Dziewczyny - czy istnieje specjalny płyn dla położnic do higieny int? Bo w aptece pani zrobiła wielkie oczy.Nie wiem, czy ten którego używam na co dzień nadaje sie do pielęgnacji po porodzie.Dajcie znać :)

Sa jakies plyny, dla kobiet po porodzie,na pewno, ale nie kupilam takiego. Na na codzien uzywam z kory debu, ale mam tez taki...kupilam w Rossmannie, Babydream...dla kobiet w ciazy...to chyba bedzie dobry tez po porodzie. Ma delikatny zapach, nie powinien meczyc Maluszka.
A wlasnie, jak jest z gatkami....szczerze mowiac nie bardzo wiem, moga byc zwykle bawelniane, czy koniecznie jednorazowe?

reklama
POdobno najlepszy w okresie połogu jest płyn do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu. Widziałam taki - Ziaja. Nie wiem czy to pomaga w gojeniu sie krocza, ale na pewno pomaga na hemoroidy :).

Do góry