reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - propozycje

Vileyka :-D:-D:-D dobre

a ja pakuje sie tak ze swoje kosmetyki i ubrania oraz ubranka i kosmetyki dla dziecka wkładam do torby, a już przybory czysto higieniczne typu podkłady czy wkładki pampersy ręczniki papierowe to do reklamówki. bo to zaraz trzeba i tak powyciągać do użytku.

reklama
marys patrząc na Twój suwaczek wnioskuję że do stycznia to Ty nie dotrzymasz :) jesli dociągniesz do świąt to będzie dobrze :D

ja pakuje sie do malej walizki, zaoszczedzam sporo miejsca poniewaz nie potrzebuje podkladow, majtek siatkowych, pampersa tylko na wyjscie i ciuszki tez na wyjscie, ostatnio jak bylam w szpitalu widzialam tez w lazience podpaski ale bede brala swoje, chusteczki mokre tez wezme swoje, walizke mam juz prawie spakowana jescze kosmetyczka sie zostala i musze koszulke kupic do porodu:-) bo chce rodzic w swoim ciuszku :)

No właśnie z tym pakowaniem to jest taka lipa, że niby w szpitalu każą jak najmniej brać, ale oni sami niczego nie dają, ani dla matki ani dla dziecka i jak się popakuje wszystko to sporo tego jednak jest. Są szpitale gdzie dają dla matki koszule, podkłady, ubranka i pieluszki dla dziecka na pobyt - w zasadzie wszystko. Moja kumpela jak rodziła to dla dziecka tylko ubranko na wyjście brała i nic poza tym, ona też dostała koszulę i podkłady. Ale to chyba w mniejszych miastach tak jest, a tych molochach to oszczędzają na wszystkim a potem się dziwią, że kobiety z walizami jak na wakacje przychodzą.

Vileyka!! Dobre:):)

a ja się pytam, bo mam walizkę na kółeczkach podróżną...w sensie taką małą, ale raczej większą z tych małych:) chociaż w ryanairze się mieści:):) no i zastanawiam się czy nie jest za duża...bo mam też mniejsze, ale wydaje mi się, że są zdecydowanie za małe...bo jak mam wstawić tam ciuszki, rożek, pieluszki, wkładki, pampersy, szlafrok, koszule i te inne "pierdoły" typu kosmetyki (w małych opakowaniach) to trochę tego będzie..

Zrobiłam listę wyprawkową wg szpitala i Waszych podpowiedzi i oto co następuje:
brakuje mi:
staników do karmienia
gum do żucia
wody niegazowanej
(czekolady)
kocyka dla Werki

i wsio.

Mogę jechać rodzić :)

dorzucę jeszcze do torby czopki glicerynowe, maszynkę do golenia i podkład na łóżko szpitalne dla mnie. Kupiłam tak o za 2 złote przy okazji zakupów u gościa z allegro, bo miał, więc pomyślałam, że może się przydać.

anastazja zależy gdzie będziesz rodzić. Mi w szpitalu powiedzieli abym miała ze sobą małą torbę, ale ja tam wolę mieć swoje niż później wysyłać i stresować P. Lista potrzebnych do szpitala jest minimalna :tak:

reklama
Do góry