reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

Larvunia -to chyba zleży od szpitala chociaż pampersy i sprzęt do przewijania + podkłady to chyba trzeba (u mnie wszystko trza mieć)

nie wiem jak teraz jest (ja tam mam wszystko swoje w razie czego) ale 3 lata temu jak rodzilam Frucia, to szpital dawal wszystko ale w malych ilosciach. JA lezalam z mlodym ok 2 tyg... ale tak:
5 szt na dzien pieluch tylko dawali a co to jest gdy dziecko karmione cycem za kazdym razem robi kupke po jedzonku (bynajmniej moj tak robil), podklady tez chyba tylko 3-4 szt doslownie na dobe! Wszelakie kremy i mydla byly na sali gdzie sie lezalo z dzieciaczkami :tak: W takich wieeeeelkich tubach przy zlewach wisialo wsio... dla bąblów. Ciuszki dawaly swoje, zakladalo sie tylko przy wyjsciu swoje ciuchy dla maluchow. Tzn jak juz mialam mlodego przy sobie to moglam a raczej mialam pozwolenie na swoje ciuszki by go ubierac (w ostatnie dni) ale jak mi go donosili to byl w szpitalnych laszkach, co by pozniej nie pomylily sie ze szpitalnymi niby :sorry:

reklama
Icak matko jedyna, to ty masz jeszcze większe kobyły niż ja !! Ja mam 75F-G i jest to jedna wielka mlekodajna masacra !!

Doogi niestety tak, przed ciążą 80E a teraz 85H :szok: naiwnie liczę, że przy mleku już sie nie powiększą, jak na razie sucho żadnych oznak siary

U mnie też sucho, ale po całym dniu w staniku białym jak ściągam widzę takie jasno żółte odbarwienia w miejscu gdzie stanika suty dotykają a na samych sutach takie też coś żółtego podeschnięte jest, ale wygląda bardziej jak takie hmmm jakby osocze jak z rany jakiejś wypływa to przypomina to, tylko nie jest przezroczyste...

Ja przed ciążą miałam 75DD i to już był silnie wielki dydolin !

ja mam już od jakiegoś czasu na staniku takie plamki żółtawe zaschnięte tam gdzie mam sutki, na szczęście nie leci z nich przy nacisku jak np smaruje piersi kremem czy oliwką, ale strasznie drażniące to jest więc zaczęłam powoli używać wkładek laktacyjnych bo codziennie prać stanika to mi się nie chce

a co do torby do szpitala to spakowałyście ręczniki papierowe (ja 1 sztukę), miękki papier toaletowy (wzięłam 2 sztuki :D), no i ile pieluch tetrowych bierzecie???

a co do torby do szpitala to spakowałyście ręczniki papierowe (ja 1 sztukę), miękki papier toaletowy (wzięłam 2 sztuki :D), no i ile pieluch tetrowych bierzecie???

ja nie wiem... u mnie w szpitalu powiedzieli, że nie trzeba takich rzeczy brac, bo pokoje i łazienki w pokojach są w pełni wyposażone... Ale chyba wezmę na wszelki wypadek... ale po jednej sztuce.. zawsze lepiej miec niz nie miec, a zwawsze ten mój cudownieński mąż może mi donieśc :)

Doggi - Ty to masz dobrze w moim szpitalu niestety aż takich luksusów nie ma więc wolę się wyposażyć ale kurcze z tymi pieluchami tetrowymi to już sama nie wiem ile wziąć... (i tak będę mieć dla Tymka pampersy do przewijania ale tetra do ulewania się przyda na przykład)

mamusiu myślę, że z tymi tetrami nie ma co przesadzac, bedziesz tam nie dłuzej niż 2 dni (chyba że beda jakies komplikacje - odpukac i tfu tfu tfu) więc jak weźmiesz 4 szt to i tak będzie dużo jak na moje ;)

Z resztą one dużo miejsca nie zajmują więc tym w ogóle mały problem z tetrami :)

reklama
mamusia ja zapakowałam 3 tetry. Wszystkiego wzięłam po trochu żeby zmieścić się w torbie i pokazałam mężowi gdzie wszystko jest żeby potem dowiózł jakby tzreba było.

Do góry