reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

reklama
melduję że torby (1 dla mnie 2 dla Tymka) są już spakowane - brakuję mi tylko kilka drobiazgów ale na dniach to nadrobię, jestem z siebie dumna :-):-):-)

wy tylko nie spakowane a mi brakuje połowy wyprawki :szok: musze dokupić ubranka- poprać, poprasować, zamówić łózeczko i pościel, wszystkie kosmetyki, ale co dziwniejsze jakoś stresa nie mam :eek:

Planuje wziąć do szpitala tylko torbę dla mnie a druga spakowana dla Hani będzie czekać w domu i jak wyskoczy to mężuś ją przytarga - zły plan, trzeba mieć ją od razu?

icak wcale nie zly ;-) JA w pierwszej ciazy tez torbe z ciuszkami dla malego mialam w domku i czekaly az bedzie pora na wyjscie ze szpitala w tedy moj mi ja przywiozl :tak:
Teraz wezme ja ze soba bo prawdopodobnie mezulo bedzie czekal z synkiem u swojej mamy na mnie i mala ;-) Razem wrocimy do domku :tak:

dzięki larvunia, choc u mnie w szpitalu musze mieć ciuszki na codzień dla niuńki nie tylko na wyjście ale licze że w tych pierwszych godzinach po porodzie jak będzie wisieć na cycku to akurat męzuś skoczy do domku i przyniesie

To ja sie ciesze, ze w naszym szpitalu nie trzeba nic dla dziecka (ubranka tylko na wyjscie przywozi tatus). Podklady, podpaski, picie i jedzenie tez sa. Sama tez zaczelam pakowac torby, pomalu mi to idzie ale wreszcie sie zmobilizowalam.

U mnie w szpitalu też wsztsko jest dla dzidzi, mówią że można ewentualnie pampersy wziac ale nie trzeba bo to tez mają.... Mamuśki biorą tylko towar dla siebie :) chociaz wszelkie pierdoły po porodowe tez nam daja, ze zadnych podkladow czy podppasek brac nie musze bo tam nam daja, ale ja i tak kupilam dla psokoju sumienia ;) i na mnie wszystko już czeka.. dokupilam dzis koszule nocna specjalna taka do karmienia w żyrafę :D i stanik do karmienia (beznadzieja!! !! Pierwszy i ostatni, rozmiar dobry a cyca w ogole mi nie trzyma bo czuje jakby miały mi sie cycki urwac nawet pomimo stanika, ale kobitka powiedziala ze lepiej miec choc jeden bo potem cycki bola jak mleko nachodzi i taki miękki to ulga dla cyca wiec wzielam ale niechetnie :/

reklama
Doogi znam ten ból, dziś też kupiłam stanik do karmienia taki zwykły miękki i dramat wszystko wisi, ale na wszelki wypadek do szpitala i po domu będzie służył-choć wygląda jak idź i nie wracaj :eek:
Zamówiłam też ten z alles mama cubana ale zobaczymy czy rozmiar będzie ok, bo w sklepie mierzyłam 85G i był za mały :szok: więc zamówią jak znajdą 85H

Do góry