reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

Doogi u was są łazienki w pokojach? ooooo to luksus ;-) u mnie chyba 2 na oddział :confused:
Mamusia mój szpital na liście niezbędników dodał tylko 1 tetre, chyba właśnie na to ulewanie, więc zapakuje 2 na wszelki wypadek - ale najpierw musze wszystko wyprac

reklama
U mnie w szpitalu są pokoje 2 osobowe ale każdy ma łazienkę z prysznicem. Nie jest to duży oddział, bo sam szpital tez do sporych nie należy,ale uznawany za najlepszy w poznaniu :) I to PAŃSTWOWY !! :D

U mnie w szpitalu są pokoje 2 osobowe ale każdy ma łazienkę z prysznicem. Nie jest to duży oddział, bo sam szpital tez do sporych nie należy,ale uznawany za najlepszy w poznaniu :) I to PAŃSTWOWY !! :D

:szok::szok::szok: pokój z łazienką :szok::szok::szok: to ja nawet nie słyszałam, że takie pokoje istnieją, w moim to jeszcze komuna, tzn. jeśli o pokoje chodzi, bo sprzęt (na wszelki wypadek) to najlepszy w mieście mają

no muszę powiedzieć, że spakowana prawie jestem, kilka drobiazgów mi zostało, i chyba już jestem dzięki temu spokojniejsza, nie będę na ostatni moment latać i szukać szczoteczki do zębów czy pasty, zapakowałam wszystko i już, dla maluszka też, bo wątpię aby mąż poradził sobie z wybieranie odpowiednich na wyjście ciuszków dla małej, no to też już mu przygotowałam, przywiezie mi gotową torbę. Dla małej wzięłam trochę na zapas, tak na wszelki wypadek, nie wiem jaka się urodzi, może większa, może mniejsza, więc wzięłam po jednej sztuce z rozmiaru.

U mnie torby - bo sobie dwie przygotowałam - podpakowane :-)
Dowiedziałam się, że w "moim" szpitalu remont trwa i jak przy porodzie mogę liczyć na luksusy to po, pokoje są nawet 4 osobowe ( z dziećmi...:baffled: ) więc trzeba jak najszybciej uciekać do domu.... O jedynce nawet za pieniądze nie ma co marzyć....:no:

U mnie nie ma jedynek, tylko dwójki i trójki niestety... w ogóle jak piszecie pokoje to mi się pojawia uśmiecha na twarzy - u mnie to są zwykle sale szpitalne, do pokoju to im duuuuuuużo brakuje :) ja liczę na to że jak będę rodzić to nie będzie przepełnienia i będę leżeć sama, a co, pomarzyć zawsze można :)

U mnie w szpitalu niedawno zakończył się generalny remont... więc poródówka KOZAK są 4 sale porodowe niezapominajkowa, konwaliowa i jakies tam jeszcze nie pamietam nazw (ale od kwiatów) w srodku fotel porodowy taki, że az chce sie na niego wskoczyc :p poza tym do dyspozycji w sali jest drabinka przy ścianie, piłka do skakania i wanna by sobie ulżyc albo po prostu tam rodzic.. jak zobaczyłam te sale to gdyby nie fotel to normalnie pokoik w domku :)
sale te już normalne gdzie cie po porodzie kładą nie są aż tak kozackie ale też spoko miłe i przytulne no i mają łazienki z prycholami co by nie rzeba latac po całym korytarzu zeby sie podmyc :)

Nie, no to moja porodówka też jest ok, byłam zwiedzałam :) też są te wszystkie udogodnienia- drabinki, piłki, fotele krzesełka i inne gadżety, ale sale na oddziale już takie cacy nie są niestety ...

U mnie torby - bo sobie dwie przygotowałam - podpakowane :-)
Dowiedziałam się, że w "moim" szpitalu remont trwa i jak przy porodzie mogę liczyć na luksusy to po, pokoje są nawet 4 osobowe ( z dziećmi...:baffled: ) więc trzeba jak najszybciej uciekać do domu.... O jedynce nawet za pieniądze nie ma co marzyć....:no:
Forever, moja koleżanka po porodzie w marcu na Inflanckiej leżała na sali 5 osobowej, razem z dziećmi..

reklama
Doggi fajowo masz...

U nas w pobliżu jest szpital gdzie nówka porodówka, sale porodowe każda ładniutka z łożem, prysznicem i tymi bajerami i oddział położniczy tez ładny, ale łazienek tam w pokoju nie ma...w zasadzie też mogłabym tam rodzić ale jakoś mi nie leży, podobno personel skutecznie odstrasza...no ale nie sprawdzałam nie wiem...
a w tym co zamierzam rodzić i gdzie pracuje moja gin - to już w ogóle dawno nic się nie działo w remoncie...

a moja torba jak nie ruszona tak leży i nic sie w jej temacie nie dzieje...:zawstydzona/y:

Do góry