reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

reklama
Trasia ja tez zakupiłam 2 pary i sądze, ze starczą. Ta siateczka zapewne schnie szybko jak napisała mrsmoon chyba wystarczy dobrze wycisnąć i pomięstosić w ręcznik, a z resztą w czerwcu w wysokiej temperaturze wilgotne będa jak okład na zbolałe krocze :-p

Trasia ja tez zakupiłam 2 pary i sądze, ze starczą. Ta siateczka zapewne schnie szybko jak napisała mrsmoon chyba wystarczy dobrze wycisnąć i pomięstosić w ręcznik, a z resztą w czerwcu w wysokiej temperaturze wilgotne będa jak okład na zbolałe krocze :-p

Ja jednak nie polecałabym wilgoci na gojące się miejsca - szybciej się goi, kiedy jest sucho. Gatki rzeczywiście szybko schną, a jeśli mamy drugie na zmianę, nie będzie potrzeby zakładania mokrych. I polecam wietrzenie krocza w miarę możliwości!

a ja w ogóle nie mam żadnych specjalnych majtek kupionych...

Trzeba je mieć? Zaopatrzyłam się w takie "tańsze" majtki zwykłe...
ja też
Ja tych siateczkowych mam dwie sztuki, jedną mają wysoki stan, drugie są niższe, takie już były w zestawie, są wielorazowe,na opakowaniu pisze że można prać.
Mam też takie jednorazowe (10 sztuk), myślę że je zastosuję na początek i będę zmieniać razem z tymi wielgachnymi podkładami z belli.
straszne są te podkłady-teraz wybrałam always najwięszke,a te z belli zostały mi jeszcze z pierwszego porodu
Ja mam chyba więcej par siateczkowych i różnych. Zestaw lewatywowy też posiadam :tak:
i łatwy jest w użyciu z opisu?
Zakładanie mokrych majtek.... Brrr....:eek::no:
:-D
Ja jednak nie polecałabym wilgoci na gojące się miejsca - szybciej się goi, kiedy jest sucho. Gatki rzeczywiście szybko schną, a jeśli mamy drugie na zmianę, nie będzie potrzeby zakładania mokrych. I polecam wietrzenie krocza w miarę możliwości!
zołza ma rację
Zolza ale jak wietrzyć jak pewnie wycieczki odwiedzających będą się snuły po szpitalu???
po prostu zdejmujesz trochę pod kołdrą i robisz z kołdry coś w rodzaju namiotu z kolan i tak wietrzysz.jak np masz jedną stronę od ściany to odkrywasz się na tamtą stronę.
masz rację z tymi odwiedzającymi-przesiadują całymi godzinami-porażka.

Zolza ale jak wietrzyć jak pewnie wycieczki odwiedzających będą się snuły po szpitalu???
po prostu zdejmujesz trochę pod kołdrą i robisz z kołdry coś w rodzaju namiotu z kolan i tak wietrzysz.jak np masz jedną stronę od ściany to odkrywasz się na tamtą stronę.

:tak: dokładnie tak, jak pisze Justynka. Wiem, że to ogólnie mało komfortowa sytuacja, ale naprawdę warto się przemęczyć, bo to daje świetne rezultaty!

tez tak robilam :tak:

Dziewczyny ja sobie kupiłam gaciory jednorazowe...
Po porodzie z Czarkiem je miałam... rewelacyjne..
Tyle że ja krocza nie wietrzyłam tylko bliznę po cc...ale serio są świetne..... nawet po domu w nich chodziłam przez jakiś czas:)

reklama
ostatnio w sr położna właśnie mówiła jak to całymi dniami u młodej mamy tłumy zwiedzających, nie dadzą mamie odpocząć, maluch sobie śpi a mama nie może no bo przecież goście siedzą, potem na wieczór maluch się budzi no i cała nocka z głowy, dlatego radziła w miarę możliwości ograniczyc wizyty, dziecko przecież nie ucieknie a jednak odpoczynek najważniejszy - ja już powiedziałam mężowi że ma stać w drzwiach i stopować rodzinę :)

Do góry