reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

Co do lewatywy to ja też nie chciałabym niespodzianki na sali porodowej, ja do szpitala mam przynieść 2 opakowania Enemy lub Rectanalu więc chyba sami mi powiedzą kiedy tego użyć:)

reklama
z tego co pamiętam w szpitalu, którym będę rodzić lewatywy nie robią, nie miałam robionej...i sama też nie robiłam, bo wtedy w szpitalu leżałam już 2 dni...ciekawe jak jest teraz, muszę się spytnać psiapsiółki która co dopiero rodziła..

No ja wolałabym zrobić sobie tę wątpliwą przyjemnośc czyli lewatywę w domu... tylko właśnie...jak tu wyczuć moment hmmm No i zamierzam pierwszą fazę porodu przeżyć w domu. Ale plany planami, a pewnie jak przyjdzie pierwszy skurcz, wystraszę się i wyląduję w szpitalu hehe I taki bohater ze mnie będzie :)

ja wolałabym by zrobiono mi ją w szpitalu, w domu pewnie i tak szok przeżyję przy pierwszym skurczu a po co mi kolejne nerwy przy robieniu lewatywy - no i oni też najlepiej będą wiedzieli kiedy na to będzie najlepszy moment

kurcze obeszłam dzisiaj 5 aptek w poszukiwaniu majtek siateczkowych, bo mam tylko takie jednorazowe, a ponoć siatka znacznie lepsza. I znalazłam te siatki w tylko jednej aptece, do tego mieli ostatni zestaw 2 par. Ile tego trzeba, jak myślicie?

kurcze obeszłam dzisiaj 5 aptek w poszukiwaniu majtek siateczkowych, bo mam tylko takie jednorazowe, a ponoć siatka znacznie lepsza. I znalazłam te siatki w tylko jednej aptece, do tego mieli ostatni zestaw 2 par. Ile tego trzeba, jak myślicie?
Ja tych siateczkowych mam dwie sztuki, jedną mają wysoki stan, drugie są niższe, takie już były w zestawie, są wielorazowe,na opakowaniu pisze że można prać.
Mam też takie jednorazowe (10 sztuk), myślę że je zastosuję na początek i będę zmieniać razem z tymi wielgachnymi podkładami z belli.

ja mam właśnie takie jak Madzioolka siateczkowe 2 pary w zestawie jedne z niższym drugie z wyższym stanem, dostałam je od siostry a w żadnej aptece nie mogę dostać więcej takich choć na pewno by się przydały...

reklama
Do góry