reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

no do noska albo do oczek..połozna mowila co mnie zdziwiło ze nie powinno sie dawac rumianku do oczek..a ja całe życie myślałam że można...ale ponoc maluszkom to szkodzi a dorosłym nie.. :)

reklama
hmmmm, a mi moja mama zawsze rumiankiem robila... od tyciego śmierdziela po nastoletnie lata (później sama ogarniałam temat) i mi się też wydawało zawsze spoczi... ja chyba rumiankowi zaufam jednak... bo u mnie w rodzinie od lat sie stosuje i pomaga i oczka mamy cacy wiec nie kumam...

ten CEPAN to smierdzi cebulą,ja smarowałam juz dwie blizny po operacji i nic nie pomogło,a dlugo go stosowałam i od tego "zapachu"az mi nieodbrze...

...a sol to tez juz kupiłam..do przemywania oczek maluszkowi..taka jedna ampulka starczy na dwa razy,mozna odciąć czubeczek i zatkać z powrotem...jest bardzo tania 1,5zł za bodajze8ampułek czy cos koło tego...dostępna w aptece...

Silva, z tego co pamiętam to tak 2-3 kropelki, żeby nawilżyć nosek i żeby te glutki zmiękczyć :) Chociaż tak się zastanawiam czy tej soli nie używać tylko do przemywania oczek, a do noska kupić coś w psikaczu. Przy Jasiu próbowałam kilka i najbardziej nam podpasował Disnemar.

Blusia moj sie bal tych aerozoli, za mocno psikaja mu w nos... u nas rewelacyjnie sprawdza sie sol ta w kropelkach :tak: Ale kazdy woli co innego ;-)

Blusia, dziękuję za wyjaśnienia:)

A areozol z solą morską do noska też już kupiłam, ale zamierzam stosować dopiero od 2 miesiąca. O ile Szymek nie będzie się bał psikania;)

A oczulki to zamierzałam wodą przegotowaną przemywać, tak położna mówiła... no chyba, że coś się dziać będzie. W szpitalu podpytam jeszcze:) Mam nadzieję, że położne mi podpowiedzą to i owo:)

reklama
Silva, nie ma za co :)
Larvunia, no właśnie wszystko zależy od dzidziołka, co tam mu podpasuje :) U nas akurat nie było problemów z psikaniem :)
Ironia, no ja właśnie też słyszałam, że rumianek może podrażniać. Chyba najbezpieczniejsza będzie przegotowana woda tak jak pisze Silva.

Do góry