reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

ja mam gruszeczkę, ale to też dopiero jak mały noseczek podrośnie troszkę, na dzień dobry nie chcę mu nic tam wsadzać i zasysać;)

reklama
Marta, no ale sama frida nie da rady jak te gilki będą zaschnięte, najpierw trzeba je zmiękczyć :)

Ja też mam zamiar kupić fridę, póki co mam gruszkę, ale przy Jasiu kompletnie nie umiałam z niej korzystać :zawstydzona/y: No nic może tym razem dam radę :)

Larvunia, hehe przecież tam są filtry i nic nie przeleci :-D Jak dla mnie frida wymiatała ;)

larvunia - o odruchu wymiotymnym nie pomyslałam ale rzeczywiście moze nam się to przydarzyć...byle tylko nie poszło rurką pod ciśnieniem w drugą stronę bo głupio tak chyba bełtnąć na młodego ;)

blusia no ja chyba też zrezygnuje z tego rumianku chociaż dziwne mi się to wydawało że podrażnia w latach 80 nic nie podrażniało i dzieci żyły ;)

a noski od urodzenia trzeba czyścić codziennie czy tylko jak jest katarek?

no niby frida jest oki, ale jednak jak wciagalam mlodego glutki to jednak mnie cofalo... Czuc te powietrze i jakies tam kropelki do mnie przelatwaly :sorry2: Mezus tez probowal i jemu to nie przeszkadza, jednak no ja nie wiem, nie potrafilam... :sorry2:

Ironia rumianek czesto uczula więc lepiej zrezygnuj. Kiedyś nie było tylu alergii, a teraz zobacz, że prawie każde dziecko jest alergikiem. Trzeba się dostosować do innych czasów po prostu.

Ja mam sól fizjologiczną w sprayu i fridę do noska. mam nadzieję, że nie będę musiała używać:))

pewnie masz racje trasia... ale aż żal ściska że te wszystkie dzieci od urodzenia takie c.ipowate... Eh... za duzo tego syfu w powietrzu... czyli rozumiem ze nosek czyścimy tylko jak jest katar a nie codziennie?

reklama
Nam położna w sr powiedziała, że frida jest za agresywna dla małego noska, więc kupiliśmy gruszkę (i 20 zł w kieszeni;)
Raz już musieliśmy użyć, bo mały miał glutka i mu świszczało w nosku przy jedzeniu.

Do góry