reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

reklama
Witam ja ta samo dopiero po porodzie planuje zakupy chociaż nadal mieszczę się w ubrania spodnie koszule t- shirty z czasów bez brzuszka:-) to jednak starałam się oszczędzać swoje ciuchy aby mieć w co wskoczyć po porodzie... marzą mi się takie chinosy miętowe na wiosnę:-)
a pochwalę się jeszcze tutaj swoim łowami z ciucholandu udało mi się zakupić śpiworek niebieski za 16zł i nosidełko za 8zł:-) a wczoraj zamówiliśmy wózek dla młodego dokładnie taki: WÓZEK DZIECIĘCY LUCA KOLOR CAPPUCINO NR 148 | WÓZKI DZIECIĘCE UNIWERSALNE \ LUCA | Sklep Internetowy AROSHOP wózki dziecięce marek BEBETTO, IZACCO, AROTEAM + fotelik maxi cosi
miłego dnia:-)

kupiłam przewijak (taką komodę jakby). Wreszcie! Bo mała będzie u nas w pokoju na razie (mamy 2 niestety tylko), przez kilka miesięcy w kołysce, więc potrzebowałam miejsca do przewijania i trzymania pieluszek itp., a jednocześnie na kółkach, by móc to schować (mamy w pokoju kącik/biuro, bo to wielki pokój jest) na gości np., no i swobodnie tym się obsługiwać. Wreszcie dostałam :) na to przewijak sztywny, potem na łóżeczko się go nakłada (przy synku też taki mieliśmy).
Jeszcze parę drobnych rzeczy (ale to już nie na allegro), jak będę mogła wychodzić - i gotowe :-)

ja tak z mniejszego formatu zakupów, cc będę miała ok.27.03 więc jutro wyruszam na zakup cieplejszej czapeczki dla Juniorka, bo nie mam takowej a u nas dziś leci śnieg :szok:

A ja z pytaniem.Wózek jest lepszy na stelazu metalowym czy aluminiowym.Bo moja teściowa ma obiekcje co do aluminium bo uważa że jest niezdrowy:cool: a ja tak nie uważam.A ze ona kupuje wózek to musze sie zorientowac i dac jej do zrozumienia ze sie moze myli

a ja po szaleństwach zakupowych :-D! Kupiłam rzeczy do szpitala, zamówiłam materac (wydaje się porządny ale zobaczymy MATERAC 120X60 Gryko Lux KOMFORT Line + GRATISY (3122525199) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ), no i takie łóżeczko będę miała dla Maleństwa (już zamówione,mam nadzieję że przyjdzie przed świętami) Łóżeczko - tapczanik Delfinek 2 bez szuflady, jeszcze tylko pościel (nie zamówiona bo nie możemy z kolorem się dogadać :-D) Ala i As pościel z haftem 7el 90x120 (3096565057) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

magda co do stelaża to wydaje mi się że metalowy jest cięższy a aluminiowy lżejszy. A mamą się nie przejmuj, kup taki jaki tobie będzie odpowiadał. I nie patrz czy to zdrowe czy nie bo w tych czasach jakby popatrzeć na wszystko co zdrowe lub nie to oszaleć można, bo się okazuje, że wszystko i tak jest szkodliwe.

reklama
kasiek23; zamowilam tez materac tej firmy ale troche inny model :-) mam nadzieje ze sie sprawdzi..

Do góry