reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

Wlasnie poogladalam sobie jeszcze prawdziwe zdjecia mutsy i troszke razi mnie ze material nie jest matowy :-/ no i jak skompletowalam zestaw 3 w 1 z maxi cosi fotelikiem, parasolka, torba, folia, adapterem do sammochodu to wyszlo 4200 :baffled: musialby byc faktycznie niezawodny i super w prowadzeniu zebym sie na niego zdecydowala ale jak to sprawdzic przed kupnem :confused:

tego nie sprawdzisz choćbys chciała :p
i nie piszcie zeby oglądać w sklepie i juz wiadomo
jak kupowałam spacerówke to oglądałam ją w sklepie, nawet woziłam w niej Maje, ale dopiero po zakupie wyszły jej niedoskonałości ;]
nie jestes w stanie przewidziec niektórych rzeczy ;];]

reklama
krolewnazmarcepana; to calkiem tak jak z butami na wysokim obcasie :-) w sklepie super wygodne, latwo sie w nich chodzi a jak sie wyjdzie na chodnik to sie czlowiek czuje jak paralityk :-D

tak Was podczytuje o tych wózkach, ja zamierzam kupować w okolicach stycznia, i jak na razie myślę o xlanderze,
co do tych niedoskonałości wychodzących w praniu, to wydaje mi się, że są spowodowane tym, że każdy ma inne wymagania i przy każdym dziecku wychodzą inne potrzeby ;-)
któraś się orientuje, czy są xlandery, w których można zmieniać kierunek siedziska w spacerówce? bo koleżanka mówiła, że jej dziecko np. czasem się denerwuje, że nie widzi mamy ;-)
aaa i mam pytanko, kupujecie kurtkę/płaszcz na zimę specjalny ciążowy? czy nie ma takiej potrzeby? może macie jakieś doświadczenia z tym związane ;-)

margot ja chyba wlasnie najbardziej sklaniam sie w strone xlandera-jelsi ktos ma prosze o wypowiedz:)))

Ja plaszczyk kupie normalny, moze cos w formie ponczo? W swoja kurtke ledwo wchodze...

wlasnie zerkam na opinie o xlanderze-ponoc jest ogromny po zlozeniu i kolka trzeba zdejmowac a ja za to dziekuje....i ma wiele wiele negatywnych opinii. Gondola jest tez b.krotka.
Zerknij margot jesli jestes tez zainteresowana tym wozkiem, mi przeszla i znowu jestwm w kropce.../

Opinie o Wózek XA X-Lander - bangla.pl

Ostatnia edycja:
Ja jakąś kurtkę koniecznie muszę kupić, bo w żadną starą się nie mieszczę, a i jeszcze rok temu mówiłam że już muszę kupić. Zastanawiam się tylko czy kupić taką ciążową, czy też sobie darować i kupić normalną.

Ja mam x-landera xa, po Tosi, więc na wiosnę będzie miał cztery lata, taki jak tu: http://detsky-bazar.megainzerce.cz/images/inzeraty/big/120090209020356.jpg

Kilka moich uwag:

Wielkość gondoli była jak dla mnie ok, Tosia była "zwyczajnych" rozmiarów i jeździła w niej pół roku i było OK, wiem że może być problem jak dziecko jest naprawdę duże.

Prawdziwy minus gondoli to waga - ja musiałam wnosić wózek z dzieckiem na piętro do windy i było mi z tym ciężko i nieporęcznie, ale dawałam radę. Jeżeli ktoś musi wnosić wyżej to polecam znaleźć coś lżejszego.

W spacerówce nie było opcji przełożenia siedziska przodem do pchającego wózek, i bałam się że to może być problem, ale Tosia była raczej wolała oglądać świat niż mamę, więc było OK.

Duży plus spacerówki, że oparcie rozkłada się do prawie całkiem leżącej pozycji, więc jak dziecko uśnie to ma wygodnie. I wkładka dla maluszka też fajna, milutka a dziecko nie "tonie" w wózku.

Duże kółka były boskie, szczególnie na wyprawy po lasach i wertepach (i na nasze dziurawe chodniki też).

Woziłam ten wózek w kilku samochodach i powiem tak, przy większym bagażniku nie było problemów, wózek składa się jedną ręką i do bagażnika. Przy mniejszym aucie, trzeba było się trochę nagimnastykować, albo po prostu odpiąć tylne (większe) kółka. Kółka ściąga się b. łatwo (nacisnąć i wyciągnąć) więc czasem było z tym mniej roboty niż z kombinowaniem jak tu go zmieścić.

Ogólnie to byłam z tego wózka zadowolona, teraz będę go użytkować po raz drugi, bo mimo regularnej eksploatacji ciągle jest w super stanie. Największy mankament jak dla mnie to ciężka gondola. Duże kółka to był jeden z naszych wymogów przy kupnie, więc nie narzekałam, że czasem muszę je odpiąć żeby wcisnąć wózek do bagażnika.

Zaznaczam, że nie wiem jak się mają do tego opisu nowe x-landery.

margot87; x-move ma obracana spacerowke :-)
ak dla mnie raczej wielkosc po zlozeniu i ciezar znaczenia nie maja bo po schodch nosic go nie musze no i auto mamy z duuzym bagaznikiem. Co do gondolki mam nadzieje ze nasze kwietniowe maluszki pojezdza dluzej a jak przyjdzie czas na kombinezonik to juz spacerowka bedzie na topie. Ale poszukamy jakiejs alternatywy jeszcze (moze ten mutsy...)

Ella, wow coz za opis :szok: Gdyby mi tak kazdy mowil na temat kazdego wozka:)))
Mysle, ze kazdy ma plusy i minusy..ja bede sporo jezdzic np, nad morze wiec chce cos stabilnego, jednoczesnie musze sprawdzic czy to auta mi sie zmiesci. Z ta gondola to faktycznie masz racje...dziecko nie bedzie dlugo w niej lezec..KUrcze musze przemyslec...Ty jeszcze jakie wozki bralas pod uwage jak kupowalas swoj?
I moze glupie pytanie..ale jak kupuje wozek to mam te 3 siedzonka od razu kupowac czy sie dokupuje z czasem?

reklama
Do góry