reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

Dziewczyny a co myslicie o wozkach maxi cosi? Taki 3 w 1 najbardziej mi sie podoba, a chyba na ich temat jeszcze nikt nic nie mowil. Tak sobie patrze, ze maja duzo fajnych modeli, a siedzonka wygladaja solidnie...Hmm chyba taki bym chciala:)

reklama
Dziewczyny a co myslicie o wozkach maxi cosi? Taki 3 w 1 najbardziej mi sie podoba, a chyba na ich temat jeszcze nikt nic nie mowil. Tak sobie patrze, ze maja duzo fajnych modeli, a siedzonka wygladaja solidnie...Hmm chyba taki bym chciala:)

moja koleżanka miałam maxi cosi mura (chyba tak sie nazywa) po 2 miesiącach go zmieniała i kupowała nowy :angry: ale dlaczego to CI nie powiem bo nie wiem :p musiałabym ją zapytac :p

Amelci ciuszki prałam wszystkie na gotowanie :tak:

teraz wszystkie ubranka mają na wszywkach w przepisie prania 40oC
Ja zawsze prałam śpiochy własnie na 40oC na programie z dodatkowym płukaniem (używam Lovelli), a potem prasowałam na max. temp. Poczatkowo prasowałam wszystko, łącznie z bielizną.

Teraz mimo skończonych 2 lat, robię to samo, tylko bielizny już nie prasuję.

Uwazam, że nie ma co niszczyć ubranek gotowaniem, ważniejsze jest dodatkowe płukanie, a prasowanie zabija wszelkie bakterie i zmiękcza ubranko.

co do ubranek dziecięcych to mam bardzo podobne podejście jak Nef też prałam wszystkie ubranka w 40 C ale dawałam 3 płukania i do tego wszystko później dokładnie prasowane. Powiem szczerze że na nadruki nie mogę narzekać i jednak większość ubranek mimo żywych kolorów to nie puszczało kolorów ani nie blakło.

A odnośnie wózków Maxi cosi to wiem że znajoma miała ale nie wiem jaki wózek powiem tylko że nie byli za bardzo zadowoleni z tego wózka ale to było jakieś 3 lata temu.

dziekuje dziewczyny....w takim razie ten wozek odpada....I teraz nie wiem, na co sie zdecydowac, a chcielismy polazic po sklepach zeby wiedziec gdzie uderzac na promocje po swietach:)

Wlasnie poogladalam sobie jeszcze prawdziwe zdjecia mutsy i troszke razi mnie ze material nie jest matowy :-/ no i jak skompletowalam zestaw 3 w 1 z maxi cosi fotelikiem, parasolka, torba, folia, adapterem do sammochodu to wyszlo 4200 :baffled: musialby byc faktycznie niezawodny i super w prowadzeniu zebym sie na niego zdecydowala ale jak to sprawdzic przed kupnem :confused:

reklama
Ja wózek mam, ale strasznie mi się on nie podoba, taki jakiś w Polsce nieznany, trójkołowy. Ale przecież nie będę się wygłupiać i kupować nowego, skoro stary jest dobry i na chodzie :no: Ale ta kobieca pogoń za zakupami, szczególnie moja, jest silna :tak:

Do góry