reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

krolewana ja ten cieplejszy kombinezonik też mam różowy (oj żeby była druga dziewczynka, żeby była druga dziewczynka- nie chce mi się wymieniać garderoby, ta jest taka śliczna :zawstydzona/y:)

co do niani my mamy (gdzieś zalega) topcomu topcom-niania-elektroniczna.jpg byłam mega zadowolona, po pierwsze dlatego, że ten stojący u dziecka był na zasilacz, po drugie, że miał lampkę wbudowaną, ten stojący zasilacz rodzica też na zasilanie kablowe (akumulatorki, a nie baterie) i ma dosyć spory zasięg, Amela spała na górze jak się przenieśliśmy (Niania miała już prawie 2 lata wtedy, akumulatorki już słabe), a i tak na ogródku dalej od domu działała (dla rodziców ma fajny zaczep za pasek albo na szyje)- ja polecam

Ostatnia edycja:
reklama
no dla kazdego cos innego ;-)
a co do niani ja tez nie mam domu, ale jak dzieciatko zostawie spiace w pokoju a pojde zrobic np objad albo na szybko na dwor z psem, albo nawet glupie pranie rozwiesic, co kolwiek :-) to niania do paska i mam wszystko pod kontrola :-) z Wiki mi sie sprawdzilo wiec uwazam ze teraz tez bedzie dobra rzecza :-)

hmm no w sumie z psem wychodze, ale kurcze my mamy tylko 2 pokoje to nie wiem czy jest sens bo nawet jak wyjde na balkon to słysze co robi moja mała to dziecka płacz tez aczej słychac bedzie, noo chyba ze jakąś używke znajde tanio

Dotkas: no ja tez mam sliczne ubranka,. sukieneczki po małej, a na pierwsze urodziny miała przesliczną sukienke :D mmmm fajnie jakby druga córa tez ją ubrała ;d;d

krolewana ja ten cieplejszy kombinezonik też mam różowy (oj żeby była druga dziewczynka, żeby była druga dziewczynka- nie chce mi się wymieniać garderoby, ta jest taka śliczna :zawstydzona/y:)

znam to ;-) tez mam wszystko dla dziewuszki.... z chlopcem tez czeka mnie wymiana garderoby, biorac pod uwage ze z mojej strony sa same dziewuchy : cale 11 sztuk :szok: chlopiec jest jeden rodzynek u mojej sis, ale jeszcze maly zreszta nie sadze zeby mi czesc garderoby darowala ;-)

no to ja na szczęscie mam dwóch chłopaków teraz ok 3 miesiące wiec ubrania są :p ale u nas juz chyba bedzie ta dziewczynka :D:D

no musze chyba jakiejs niani poszukać

a podgrzewacz ogólnie odradzam z aventu ten inteligentny .. beznadzieja :p ja wolałam jak mielismy z aventu taki najzwyklejszy :p ale niestety stopiłam go na piecu hahaha

my podgrzewacz mieliśmy PHILIPS Ariete Scarlett Disney byłam bardzo zadowolona, przez noc stała sobie butelka z odmierzoną ilością wody i jak Ami się budziła na karmienie tylko wsypywałam ile trzeba mleka i gotowe ariete-scarlett-disney-2860-podgrzewacz-do-butelek.jpg niestety zagubił się gdzieś przy przerowadzce i musze kupić nowy, ale napewno ten :tak:

my podgrzewacz mieliśmy PHILIPS Ariete Scarlett Disney byłam bardzo zadowolona, przez noc stała sobie butelka z odmierzoną ilością wody i jak Ami się budziła na karmienie tylko wsypywałam ile trzeba mleka i gotowe Zobacz załącznik 504627 niestety zagubił się gdzieś przy przerowadzce i musze kupić nowy, ale napewno ten :tak:

no to ja miałam z aventu cos podobnego, w sumie te podgrzewacze to takie same wszystkie są :p
na pewno kupie jakąś używke bo wtedy tez miałam uzywany
ale stał sobie na piecu na palniku którego nie uzywałam nigdy i keidys przez przypadek włączyłam (kuchenka elektryczna) nie zauważyłam pomyłki i sie stopił haha :p
a jak Maja jadła jeszcze w nocy to stał w sypialni i nie musiałam ganiać i wode gotowac :p

o matko dziewczyny ale wy macie rzeczy ja mam jedynie łóżeczko drewniane z szufladą Ł�żeczko EWELINA II w kolorze teak firmy Klupś , podgrzewacz do butelek i krzesełko do karmienia jane krzeselka do karmienia krzeselko jane emotion plus w kategorii Krzesełka do karmienia - porównaj ceny - NOKAUT.pl na prawdę polecam rewelacyjne, drogie ale ma świetną tapicerkę pochylane oparcie regulacje wysokości... wyjmowaną tackę, później można dostawić je do stołu.
Miałam też hustawkę Huśtawka Fisher Price My Little Lamb Warszawa • Tablica.pl ale ze względu na gabaryty sprzedałam ją stwierdziłam, że dla 2 malucha kupię leżaczek...

ankoz, no ja z listy zakupów mogę skreślić conajmniej 3/4 z listy ;-), chociaż się nie chwalę na razie, bo jak pisałam, muszę przejżeć co tam na strychu jest :-p

ja tez mam krzesło do karmienia :D tez regulowane i super jest :D Maja do tej pory siedzi :D dostała od chrzestnego :D
ale tapicerka do wymiany bo sie poprzecierała :p nowa 4 dyszki kosztuje ;p
a huśtawka stoi na balkonie wiec spokoo :D teraz mamy gdzie trzymać graty bo są dwa mega balkony :D

a ja tez mam duzo rzeczy to skreślenia, np. nie kupiłabym drugi raz rożka, zbędny nie używałam ani razu
a najlepsze ze raz połozyłam Maje na rozłożonym rożku na łóżku, osikała go i została pplama haha raz jedyny, a tak to byłby jak nówka :p hehe:D
gruszki do nosa to tez porażka jak dla mnie :p

przewijak mam na łóżeczko taki nakładany :) super nie musiałam si schylac :) zastanawiam sie nad nowym bo ten sie troche potargał a koszt to moze 30 zł wiec nie majątek :p

wanienke ze stojakiem tez mam po Mai :D
zieloną nie różową hahaha :D

reklama
krolewana, ani rożka, ani gruszki nie kupowałam- nigdy, od razu wiedziałam, że zbędne, a zamiast gruszki Frida :tak: , wanienka jest gdzieś na strychu, ale kupię pewnie nową, bo to nie wielki koszt, a stawialiśmy na ławie ;-) teraz mam w łazience taką ławę do siadania i na niej będę stawiała, jeżeli chodzi o przewijak też miałam na łóżeczko, ale nie mam oddałam koleżance :tak:

Do góry