reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

No u nas chłopak będzie więc garderobę mamy całą po Nikosiu :) tylko takie pierdółki pokupujemy :) ale tak jak przy kompletowaniu wyprawki dla Nikosia tak teraz już zaczęłam czaić rzeczy na allegro. Powiem szczerze że my mieliśmy większość używanych kupionych i uważam że jak się poszuka to można znaleźć fajne rzeczy i nie drogo.
Np. teraz kupiłam 2 pary spodni trochę trwało zanim je znalazłam ale ciążowe h&m i jedne troszkę przetarta nogawka na dole a drugie to idealne jak nowe wyglądają ii zapłaciłam za obydwie 47 zł z przesyłką :)
A co do bujaczków to super sprawa my mieliśmy taki zwykły chicco ale się przydał i to bardzo :) mlody był ze mną wszędzie ( kuchnia, łazienka ) i nie musiałam się martwić że coś mu się stanie.

reklama
Ja się zaczynam nakręcać na dziewczynkę. Tak czy siak będę musiała ciuszki kupić dla maluszka. Antek urodził się w grudniu, więc mamy kombinezony, bodziaki z dł rękawem, sweterki i takie tam. Raczej na wiosnę/lato nam się to nie przyda. Poza tym Antek rósł jak szalony i w 2mż zakładałam mu już ciuszki 3-6m. Teraz nie ma dwóch lat, a nosi 110 na 4-5lat. Jak drugie będzie rosło wolniej to jest szansa, że na zimę ciuchy będą dobre. W innym wypadku też będzie trzeba kupić.

My mamy huśtawkę FP. Leżaczek mieliśmy pożyczony. Teraz chyba też pożyczę. Jak nie to kupię jakiś używany. Poza tym same pierdułka zostało kupić.

Smile - No to rzeczywiście ubranka mogą Ci się za bardzo nie przydać ja mam cichą nadzieję że może część Niko się urodził w sierpniu i był dość duży i baaardzo szybko rósł więc może akurat się załapie na ubranka. Znaczy na pewno będzie trzeba dokupić jakieś ubranka ale może część będzie dobre i wtedy nie będzie trzeba kupować wszystkich od podstaw ubranek. :) My też mamy małego wielkoluda bo teraz też nosi ubranka na 110 i wcale nie są jakieś duże :)

noo to ja pewnie mam do wzmiany pół garderoby :p
niby dziewczynka, ale po Mai to sie przyda tylko troche bo ona zimowa była a tu będzie wiosenno letnie dzieciatko :p

ale fotel do karmienia mamy w kwiatki haha :p i pełno lalek i wózków :p

Monika20078 wyslalam do Ciebie pw, odnosnie spodni ciazowych.
Z gory dzieki za odpowiedz :-)

Co do zakupow my wczoraj nabylismy kombinezonik misia dla maluszka i dwa reczniki z kapturkami do kapieli w gratisie myjka bawelniana :-)

Kupiłam na allegro legginsy. To mogę się wypowiedzieć jakby ktoś chciał opinię.
Kupiłam rozmiar M i obecnie są za duże w brzuchu, ale w tyłku, udach, łydkach są fajne (ja mam nogi umięśnione). Długość nogawki na polskie nogi, nie na Chinki :-p Wklejam link:

LEGINSY GETRY CIĄŻOWE Z PANELEM rozm. M (2671464055) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
zastanawiałam się nad nimi, teraz juz wiem, że warto, dzięki :-)

dziewczyny powiedzcie mi czy wy zamierzacie kupować dla maleństwa jakiś kombinezonik na wiosne ? np taki polarowy ?
ja w sumie mam po Mai jak cos, ale tak sie zastanawiam bo mam termin zaraz na poczatek kwietnia a moze i byc w marcu i moze byc wtedy jeszcze zimno, ale czy tak zimno na kombinezon czy raczej jakaś kurteczka ? hmmm

a tak mnie dzis naszło na przeglądanie tematów zakupowych i postanowiłam wam pokazac co maaam :D ale musze odszukać najpierw fotki, albo w necie znajde :D i zaraz wstawie :) może któraś skusi sie na takie rzeczy :D

oto nasz wózek Prestige classic collection :D

mamy taką hustawke Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_hustawka-pokojowa-dz-697611.jpg
tzn podobną, uważam ze zbędna ale to był prezent

bujaka nigdzie nie moge znaleźc :D chyba juz takich nie pordukujĄ :d

iii pierwszy kaftanik :D co prawda jest niby po Mai, ale znalazłam go w szafie jeszcze z metką too był znak :D różowy :D hehe wiec moze juz dziewczyna zostanie :D

mamy tez mate to zabawy z canpol babies i nie dajcie sie zwieść tym co czasem pisza w gazetach ze dziecku wystarczy koc i zabawki zamiast maty
u nas mata sprawdziła sie rewelacyjnie, kiedy mała nie umiała jeszcze bawić sie czymś lezącym koło niej leżała sobie na macie i bawiła sie zabawkami które wisiały na połąku u góry, przypinałam jej tam tez inne zabawki, mogła tak leżeć i machac rączkami i nóżkami nawet 2 godziny ;OO :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
krolewna, ja mam kombinezonik po Amelci taki właśnie bawełniany, ale grubszy Ami rodziła się w maju i przyjechała w nim ze szpitala :tak: był trochę większy :-D 20080521 (2).jpg sorry za mało ostre zdjęcie, a jeżeli chodzi o matę to zgadzam się, szczerze odradzam matę fisher price 20080910 (28).jpg, mieliśmy i niby ok, ale na krótką chwilę, fakt, że bardzo Amelcię to interesowało i mogła bawić się zarówno na leżąco na plecach i na brzuchu, ale szybko się jej pozbyłam i kupiłam Cannpolu właśnie 20081112 (7).jpg

Do góry