reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

white: ja przy Mai nie miałam nic w 7 miesiącu jeszcze ;d ale juz wyciągnełam męża na zakupy i dobrze po 2 tygodnie poźniej juz leżałam w szpitalu i nawt nie miałabym jak zrobić zakupów :p a męża bym nie wysłała bo by kupił mi nie to co chce :D:D

lece narazie bo mąż jedzie na obiadd :D

reklama
white, ja z Amelcią w sumie chyba zaczęłam kupować powoli od stycznia, większość jednak na allegro, bo nawet z przesyłką taniej, tymbardziej, że wiele u jedno sprzedawcy można było kupić a wysyłka płatna raz :tak:, teraz pewnie też zacznę coś koło stycznia, no może grudzień :-p, ale teraz mniej do kupienia...a i ciuszki jednak kupowałam w sklepie większość w C&A i H&M, musiałam dotknąć ;-)

O ja - mi zostało kupić gondolę do XA i bujak. Do tego jakieś ciuszki... Chociaż mamy kilka takich kombinezonów polarowych co by sie przydały. Grubszych rzeczy chyba nie będziemy kupować, bo w gondoli zawsze można przykryć drugim kocykiem. To samo w foteliku do auta... Chociaż wszystko wyjdzie w praniu.

Mate mamy FP taka o: fisher_price_mata_edukacyjna_rainforest-2.jpg i zdała egzamin. Teraz już dwójka kolejnych maluchów z niej korzysta. Niedługo wróci do nas. Bujak chce kupić, bo w sumie innych większych wydatków nie ma to można zaszaleć :p
Aaa i chce kupić taką karuzelę. Antek nie miał i jakoś mi tego brakowało :p.

Ja ię też nie nastawiam na karmienie piersią. Antka karmiłam miesiąc i się poddałam. Dostaliśmy Bebilon Pepti na uczulenie i był spokój. Na noc stały butelki z wodą i odmierzonym proszkiem. Wyjmowałam tylko z podgrzewacza - mieszałam z odmierzonym proszkiem - gotowe. Do podgrzewacza wkładałam kolejną butlę z odmierzona wodą i spałam dalej :)

A z Antkiem to zakupy robiłam w 8m :p.. ale dwa wypady do sklepu starczyły. Nawet nie patrzyłam na ceny tylko wrzucałam śpiochy, bodziaki i inne potrzebne i mniej potrzebne rzeczy.

A ja będę musiała kupić wszystko... :tak:
Moje córki to już nastolatki(najmłodsza ma 13 lat) w rodzinie i wśród znajomych małych dzieci brak, tak że czeka mnie zakupowy szał... :-) Cieszę się na te zakupy, ale tak naprawdę to dostaję zawrotu głowy patrząc na to wszystko(zwłaszcza kiedy patrzę na ceny :-D) A tak poważnie, to jak moje dziewczynki były małe, to połowy z tych rzeczy, które teraz wdają się niezbędne poprostu nie było...:tak: Dobrze ze mogę sobie podpatrzyć, co Wy młode mamusie kupujecie, bo inaczej byłby lipton z tym... :-D
Narazie jeszcze nic nie mam, ale z racji tego że muszę wszystko kupić od podstaw, to nie mogę sobie pozwolić by kupić wszystko na raz... Poczekam jeszcze może do czasu, aż będę pewna kogo noszę w brzuszku i trzeba będzie zacząć kompletować wszystkie potrzebne rzeczy.

Mam jeszcze taki problem, że niestety mamy bardzo maleńkie mieszkanie i narazie brak szans na większe, tak że duże łóżeczko w żaden sposób się nie zmieści... Myślę o kupnie jakiegoś mniejszego spanka dla okruszka, ale nie mam pojęcia czy to ma być kołyska czy taki koszyk i czy takie rzeczy wogóle się sprawdzają? Także jeśli ktoś używał to proszę o opinie...:-)

Oj dziewczyny, a ja muszę kupic wszystko od 0! - chociaz nawet mnie to cieszy ;p Kurczę troszkę jeszcze się boję zapeszyć i z trudem powstrzymuję od zakupów...;-)

a ja widziałam świetny wózek używany. Jak nówka, praktycznie koło moich rodziców do odebrania ale... fioletowy:sorry: K. zapowiedział, że nigdzie nie pójdzie w fioletowym wózkiem nawet jak będzie dziewczynka.

reklama
Do góry