reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

wanienke tez mam zielona z zolta kaczuszka + stelaz do tego, gluszke kupilam ale poszla w odstawke po kupieniu fridy, a teraz dodatkowo mamy nebulizator wiec i frida moze nie byc tak mocno uzywana ;-) fotelika juz nie mam bo sie pozbylam ale skoro tyle rzeczy mamy i nie bedziemy musieli kupowac na nowo to nie bedzie nam szkoda kupic ;-) zreszta na cos trzeba wydac becikowe i reszte ;-) a troche sie tego uzbiera :-D

reklama
oh na szczescie fotelik mam :D kurcze tyle rzeczy jeszcze trzeba kupić ze hoho ;/
i zgromadzić pieluchy, mleko musze jakies wybrac ;p przynajmniej butle mam juz upatrzoną i pieluchy tez wiem jakie :p

ja przy wiki uzywalam nestle nan, nic jej nie bylo ale to jest indywidualna sprawa, nawet jak wybierzesz jakies mleko to moze dziecku nie podpasowac.... a nie chcesz karmic piersia?
co do pieluch to ta sama sytuacja ale na poczatku pewnie happy bede uzywala, bo tego na potege idzie a one sa dobre i tanie ;-) pozniej na pampersy moze przejde albo na jakiej dady czy baby cos z rasmana, dla mnie nie ma roznicy jakie pieluchy czy butelki wazne zeby dziecku podpasowalo, zeby nie bylo uczulenia ani kolek :-)

ja miałam bebilon ze względu na kolki, pomagał a teraz to sie zobaczy
nie, nie chce karmić piersią, decyzja juz podjęta ;p dlatego mi zalezy zeby dobrze dopasować butelke bo jednak uważam ze nie wszystkie sie dla noworodka nadają widze po mojej Mai, mimo ze smoczek 0+ to ona sie dławiła :| hehe

no ja z Mają miałam pampersy, ale huggisy są lepsze według mnie, nie robią sie takie bomby
happy tez miałam, tez sie bomby robiły :p ale to juz poźniej, dla takiego maluszka może są lepsze :)
a z innych firm to juz nie bede probowac bo ja alergik i nie bede testowac na moim dziecku lepiej :p mała juz ma uczulenie na dady a tak sie cieszyłam ze tansze są :p

ja tez nie bylam przekonana do karmienia piersia.... zreszta przy Wiki nie mialam pokarmu i cieszylam sie w duchu ze przechodze na butle, teraz tez nie jestem za karmieniem, ale co bedzie to bedzie.... :-)
a moja na szczescie nie byla uczulona na pieluchy :-D

jeżeli chodzi o pieluchy to my huggiesy, też uważam, że są lepsze niż pampersy, ale to dla nas, bo innym mogą bardziej podpasować pampersy, na pampersy szczególnie te wczesne rozmiary dużo dzieci ma uczulenie, na huggiesy jeszcze się nie spotkałam, by ktoś narzekał, więc nie ryzykowałam przy Amelci, nie będę ryzykowała teraz...mleka używałyśmy Bebilon, ale to później, na początku zanim rozruszałam swoje kanaliki mlekowe Nan był grany, teraz mam zamiar karmić piersią jak najdłużej (bez przesady oczywiście), ale napewno dłużej niż Ami, ale czy wytrzymam, nie wiem, to się zobaczy ;-)...tak czy inaczej w butelki i mleko napewno się zaopatrzę tak na wszelki wypadek, bo w pierwszej ciąży R jeździł po aptekach wieczorem, żeby mleko kupić, bo dziecko głodziłam:-( z powodu zapchanych kanalików

Ostatnia edycja:
no włąsnie kazdy ma swoje preferencje co do pieluch, my lkupowalismy pampersy ze względu na ich świetną reklame ale huggis okazały sie bezkonkurencyjne szkoda ze tak poźno jest sprawdzilismy :p hehe

a co do karmienia piersią, ja całą ciąże nastawiałam sie na karmienie małej piersią nawet butelki nie miałam w domu :p ale mała sie urodziła i juz pisałam kiedys ze24 na dobe spała :p nie dało jej sie dobudzic na karmienie, na początku odciągałam ale mało tego było, potem żółtaczka to tez dziecko senne i tez spała oan ogólnie śpioch była i jest :p
wiec ja dałam sobie spokój i oczywiscie każdy ma swoje zdanie i szanuje kobiety chcące karmić piersią
ale mi było z tym dobrze ze nie jestem mleczarnią, ze moge wyjść do sklepu, na zakupy, do kina z mężem bo zaczelismy wychodzic od samego początku
nie byłam uwiązana przy dziecku a dziecko było szczęśliwe i najedzone a ja wiedziałam ile dokładnie zjada :)
i wbrew opinią ze dzieci butelkowe cześto są przekarmiane, nie była przekarmiona i rozwiajała sie prawidłowo :))

myszka; zobaczysz co dzidzia polubi :D bo niektóre dzieci to potrafią przesikać pieluche 30 minut po założeniu znam takie (mieli pampersy);d a z innej firmy jakoś nie przesikują :D hehe

myszka; zobaczysz co dzidzia polubi :D bo niektóre dzieci to potrafią przesikać pieluche 30 minut po założeniu znam takie (mieli pampersy);d a z innej firmy jakoś nie przesikują :D hehe

oj wiem cos o tym bo my przy Wiki przetestowalismy wszystkie i wlasnie pampersy (ale te wieksze rozmiary) byly przesikiwane.... ale to kwestia dziecka :-) mam nadzieje ze happy sie sprawdza ;-)

reklama
Do góry