reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test na płeć maleństwa :)

Test z sody nie dla mnie, bo polega na ph moczu a pisałam , że u mnie w każdej ciąży ph=5 czyli kwaśny z jednej takiej ciąży mam syna a z drugiej córkę, więc nie widzę większego sensu go robić. A pieniądze to tylko pieniądze mogłam sobie pozwolić na jego kupno, to pozwoliłam.

Kupiłam ten test na allegro, trochę z nudy a trochę, bo zaciekawiło mnie co to za ustrojstwo. Przy poprzednich ciążach nie wiedziałam, że takie testy w ogóle istnieją, a że to moja ostatnia ciąża, więc i ostatnia okazja żeby w ten sposób się pobawić. Dałam 75 zł, więc trochę kosztuje ta zabawa ale mogłam sobie pozwolić na ten wydatek.

Teraz na czym to polega : ponoć test wykrywa w moczu ciężarnej fragmenty chromosomu y, charakterystyczne tylko wtedy gdy kobieta spodziewa się potomka płci męskiej . Jeśli brak cząstek tego chromosomu to kobieta spodziewa się dziewczynki.

Jeśli ma być chłopiec to mocz zabarwia się na zielony kolor jeśli dziewczynka zostaje pomarańczowo- żółty
W sumie to potwierdza moje przeczucie, ze raczej będzie chłopiec. Ale jeśli po usg okaże się, że to jednak dziewczynka, to i tak będę mega szczęśliwa, bo najwyżej kolejna księżniczka przybędzie
icon_smile.gif

Bardziej zaciekawił mnie sam test, co to jest i niby na jakiej zasadzie działa niż konkretnie sama płeć mojego maluszka
icon_smile.gif

reklama
Jejku ... jak Wam zazdroszczę :) Ja jeszcze muszę 2 tyg poczekać żeby zrobić test :) już go kupiłam i codziennie się do niego cieszę hehe

Zrobiłam test !!! wyszło że chłopiec :) Babcie już w szale zakupowym - oczywiście bez przesady :) Polecam, pozytywne emocje niesamowite. Tak mała rzecz a tak cieszy :)

Marzenka niby od 10tc, przynajmniej mój taki był.Też wyszedł mi chłopiec ale ja w przeciwieństwie do rodziny Marty nie wpadłam w szał zakupów.Wolę poczekać na USG. Podejrzewam, że Marta nie ma jeszcze potwierdzonej płci na usg, bo jej ciąża jest młodsza od mojej przynajmniej 2 tyg. A u mnie 12tc i jeszcze płeć nie potwierdzona...

Widziałam w aptece takowy test :)i może nawet kupie?sama nie wiem..tak dla zabawy bardziej...a któż wie może sie pokryje z usg:) moj dzidziu ma 12 tyg :)

Annika - Marta to zagina czasoprzestrzeń ;-) 9 września pisała, że musi poczekać 2 tygodnie ze zrobieniem testu, a 12 września napisała, że zrobiła test, wyszedł chłopiec i już wszyscy kupują niebieskie :-D Dobre, nie? :-D

Annika - Marta to zagina czasoprzestrzeń ;-) 9 września pisała, że musi poczekać 2 tygodnie ze zrobieniem testu, a 12 września napisała, że zrobiła test, wyszedł chłopiec i już wszyscy kupują niebieskie :-D Dobre, nie? :-D

A widzisz, rzeczywiście :tak: nawet nie zauważyłam wcześniej ale i tak dziwne mi się to wydawało....

Bo to typowy troll forumowy, chciała tylko zareklamować produkt ;-)
A według moich wyliczeń test zrobiła w 8tc, ciekawe, że wbrew zaleceniom producenta :-D

reklama
Piszę Wam że nie wytrzymałam i zrobiłam go wcześniej ( dokładnie tydzień ) test oczywiście zadziałał bo niby czemu miałby nie zadziałać . Potwierdzenia od lekarza z usg jeszcze nie mam bo jeszcze jest za wcześnie . I nie jestem żadnym jak to nazwałyście "troll forumowy" . Przykro że jak ktoś się cieszy to odrazu go krytykujecie :( Dla mnie to czysta zabawa i poprostu piszę tak jak jest.

Może Wy (osoby które nie robiły testu) po prostu nie macie takiej możliwości ( finansowej) i dlatego krytykujecie oraz oceniacie kogoś.

Do góry