reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test na płeć maleństwa :)

reklama
Kurcze...tak mnie kusi żeby zrobić ten test. Znalazłam na allegro w promocji i chyba zamówię . Skoro jest taka możliwość dla nas Matek to czemu by nie spróbować ? Na pewno dam Wam znać jak go zrobię. A co do sody to takie trochę babcinowy sposób ;)

....qrna co za nachalna reklama, nie wierze ze po tylu info w necie negatywnych ktos jeszcze robi te testy :baffled: Nie dajcie sie nabrac !!! Robilam ten test 4 lata temu , bzdura totalna, 2 kolezanki tez robily jednej wyszedl tylko zgodnie ze stanem faktycznym :-DTo sa drogie testy ph tak samo dzialaja jak test z sody czy czerwonej kapusty.
Plec na tak wczesnym etapie tylko poprzez Nifty albo Amnio...ale wiadomo ze nikt o zdrowych zmyslach bez wskazan medycznych na amnio sie nie zgodzi. Najwczesniej mozna sugerowac plec po 12 tyg na podstawie wyrostka plciowego...i tyle w temacie .;-)

U mnie przy kazdej z 3 ciąż czułam, co się urodzi i zawsze się sprawdzało. W pierwszej ciąży nie chciałam znać płci ale czułam, że dziewczynka i mam najstarszą córkę. W drugiej ciąży czułam, że syn i nawet zgłupiałam przez chwilę jak lekarz powiedział w 7 m-cu, że kolejna dziewczynka. Więc kładąc się na stół operacyjny pytają co ma być, ja na to, ze niby córka. Wyciągają a lekarka mówi: To za cholerę nie chce wyglądać na dziewczynkę i wystawiła mi małego na widok jajętami :) W trzeciej ciąży celowaliśmy z mężem w dziewczynkę ale wiadomo, na dwoje babka wróżyła... Na usg połówkowym lekarz stwierdził,że najprawdopodobniej będzie chłopak. Mąż był w szoku , ja też zaskoczona, bo byłam pewna na dziewczynkę. W końcu mówię do męża, ze chłopcy też są fajni, bo mąż nastawił się na córkę. A mąż mówi : " ja wiem, ale jak ja na chłopaka będę wołał Julka?..." ;) Podczas usg w 33t3d ciąży okazało się, że będzie jednak córeczka:)Teraz też mam swój typ, zobaczymy czy się sprawdzi, choć wiadomo, ze najważniejsze żeby dziecko żyło, potem żeby było zdrowe a płeć to na końcu .

Zakupiłam ten test na płeć z ciekawości ( sprawdzam ich
;-)) choć szanse mają spore, bo 50/50 . :-D Robi się go od 10 tyg. ciąży, więc jeszcze muszę poczekać ale zdam relację z tego ustrojstwa jak zrobię. Traktuję go jako zabawę, ciekawostkę nie wyrocznię. Mi w sumie płeć obojętna, bo towarzystwo w domu damsko- męskie. Tak wiem, że pewnik płci to amnio , nifty albo poród....ale kto bogatemu zabroni ???;-):-p

Mam 36 lat, dzieci w wieku : 18,12,2 i teraz czwarte w drodze :-)

Ostatnia edycja:
Annika79 dokładnie jest tak jak piszesz. Ktoś stworzył taki test żeby dać Nam matkom szansę i nadzieję, a sodą to mogę piekarnik wyczyścić . Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi zamawiam test. Pozdrawiam i życzę powodzenia .

reklama
Do góry