reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

8 dni spoźnienia

I jak Nata93, co powiedział lekarz?
Dostałam tylko skierowanie żeby znów zrobić prolaktyne i z wynikiem mam przyjść. Zrobil mi USG ale przez brzuch i nie widział żadnych niepokojących zmian. A okres dostałam po 9dniach spóźnienia. W czwartek raczył przyjść 😝 U mnie jest 50% szans na zajście w ciążę, mam jeden jajowód. Drugi straciłam w kwietniu 2021r. przy ciąży pozamacicznej

reklama
Dostałam tylko skierowanie żeby znów zrobić prolaktyne i z wynikiem mam przyjść. Zrobil mi USG ale przez brzuch i nie widział żadnych niepokojących zmian. A okres dostałam po 9dniach spóźnienia. W czwartek raczył przyjść 😝 U mnie jest 50% szans na zajście w ciążę, mam jeden jajowód. Drugi straciłam w kwietniu 2021r. przy ciąży pozamacicznej
Przykro mi, ale wierzę że się udaimo wszystko 🥰 też dostałam skierowanie na hormony, prolaktynę itd.. w poniedziałek mam wyniki... Oby były dobre 🤞🤞 miesiączki u mnie nadal brak, eh

Przykro mi, ale wierzę że się udaimo wszystko 🥰 też dostałam skierowanie na hormony, prolaktynę itd.. w poniedziałek mam wyniki... Oby były dobre 🤞🤞 miesiączki u mnie nadal brak, eh
zrobiłam betę 2 dni przed okresem i wyszło poniżej 1. Okres spóźniał mi się 2 tygodnie. Tchnelo mnie w wigilię. Rzuciłam się na grzybowa gdzie nie lubie grzybów. W 2 dzień świąt zrobiłam test i wyszła słaba 2 kreska. Beta 27 grudnia wyszła 33. To że testy i beta nie wskazują ciazy to nie znaczy że jej faktycznie nie będzie 😂

Ja w lutym 2021 miałam bete 0,200 a po 1,5mcsa okazało się że jestem w ciąży ale pozamacinej :(
I każdego miesiąca się boję że znów mnie to spotka. Teraz mam wizytę w piątek u ginekologa. Zaczął boleć mnie jajnik lewy i boję się powtórki a został mi tylko sprawny lewy jajowód i jajnik bo prawy jajnik bez jajowodu jest bezużyteczny.

Ja w lutym 2021 miałam bete 0,200 a po 1,5mcsa okazało się że jestem w ciąży ale pozamacinej :(
I każdego miesiąca się boję że znów mnie to spotka. Teraz mam wizytę w piątek u ginekologa. Zaczął boleć mnie jajnik lewy i boję się powtórki a został mi tylko sprawny lewy jajowód i jajnik bo prawy jajnik bez jajowodu jest bezużyteczny.

Jajowód jest wstanie przechwycić komórkę z każdego jajnika

Wyniki wszystkie wyszły dobre, miesiączka się pojawiła i dostałam lek orgametril i mam chodzić na obserwacje owulacji 😊 a co u Ciebie?? 😊
U mnie prolaktyna w normie po kolejnym badaniu. Lekarz powiedział żeby jeszcze 3 cykle się starać jeśli się nie uda to dostanę skierowanie na drożność jajowodu.

reklama
Do góry