reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Kasiu to widac w Polsce standard bo w Irlandii nikt takich badan nie robi, tak samo jak przeziernosci karkowej w 12 tyg. czy usg polowkowego gdzie mierza wszystko i sprawdzaja tez nie. W szpitalu uslyszalam : happy baby i tyle :eek: Ja te usg robilam prywatnie u polskiego gina.

reklama
Witam z rana
smile05.gif

Aha, ale to i tak brzydko zabrzmialo :eek: Mam nadzieje, ze w tym szpitalu nie zmienia zdania i wszystko przebiegnie po twojej mysli.
Wiem, że to brzydko zabrzmiało, ale moja gin jest super lekarzem, dba o Nas od samiutkiego początku i przyjmuje Nas jakbyśmy prywatnie do Niej chodziły, a chodzimy na NFZ do przychodni [jak Małej przezierność wyszła za wysoka to byłam dla sprawdzenia u Niej prywatnie (lepsze usg), więc mam porównanie]
NFZ na pacjentkę przeznacza 10min
sm24.gif
U ginki są zawsze opóźnienia, bo wizyta nigdy tak krótko nie trwa, każdą pacjentkę wysłucha, przebada, doradzi, naprawdę super lekarz
sm02.gif

NFZ ma Kobiety po 28 rż za "stare"
sm18.gif

z jednej strony to dobrze, że jestem "stara", bo nie płaciłam za amnio (koszt to ok 2tys), po 35rż NFZ refunduje to badanie (w maju skończyłam 35l, a w czerwcu miałam amnio)
miłego dnia
sm29.gif

nathani pisze:
kesii to Ty mój rocznik
yes2.gif

ale taki lekarz na NFZ to się rzadko trafia

'77 najlepszy
sm14.gif

niestety, taki lekarz rzeczywiście bardzo rzadko,,,trafiłam na Nią przez przypadek i już zostałam
sm15.gif

i z czystym sumieniem mogę Ją w Radomiu polecać
sm15.gif

fakt, ze czasami czekasz 3h na wizytę (mimo zapisów godzinowych), ale warto.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gratuluję dobrych wieści i udanych wizyt...
Ja jutro ostatnia wizyta...

Ogólnie to teraz jestem zdania, że dzieci powinno się przed 30` rodzić... okropnie znoszę tę ciążę:baffled: żałuję trochę, że nie postarałam się jak Młody miał roczek... Jednak biologia to biologia, choć zdarzają się wyjątki;-)
Wiecie, są kobiety, które super nadają się do ciąży i rodzenia dzieci, są te które nadają się do wychowywania, i takie co nie nadają się do niczego...
Ja jestem idealna do wychowywania, a sama ciąża dla mnie to droga przez mękę:baffled:

reklama
Do góry