reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Kasiu to widac w Polsce standard bo w Irlandii nikt takich badan nie robi, tak samo jak przeziernosci karkowej w 12 tyg. czy usg polowkowego gdzie mierza wszystko i sprawdzaja tez nie. W szpitalu uslyszalam : happy baby i tyle :eek: Ja te usg robilam prywatnie u polskiego gina.

reklama
Witam z rana
smile05.gif

Aha, ale to i tak brzydko zabrzmialo :eek: Mam nadzieje, ze w tym szpitalu nie zmienia zdania i wszystko przebiegnie po twojej mysli.
Wiem, że to brzydko zabrzmiało, ale moja gin jest super lekarzem, dba o Nas od samiutkiego początku i przyjmuje Nas jakbyśmy prywatnie do Niej chodziły, a chodzimy na NFZ do przychodni [jak Małej przezierność wyszła za wysoka to byłam dla sprawdzenia u Niej prywatnie (lepsze usg), więc mam porównanie]
NFZ na pacjentkę przeznacza 10min
sm24.gif
U ginki są zawsze opóźnienia, bo wizyta nigdy tak krótko nie trwa, każdą pacjentkę wysłucha, przebada, doradzi, naprawdę super lekarz
sm02.gif

NFZ ma Kobiety po 28 rż za "stare"
sm18.gif

z jednej strony to dobrze, że jestem "stara", bo nie płaciłam za amnio (koszt to ok 2tys), po 35rż NFZ refunduje to badanie (w maju skończyłam 35l, a w czerwcu miałam amnio)
miłego dnia
sm29.gif

nathani pisze:
kesii to Ty mój rocznik
yes2.gif

ale taki lekarz na NFZ to się rzadko trafia

'77 najlepszy
sm14.gif

niestety, taki lekarz rzeczywiście bardzo rzadko,,,trafiłam na Nią przez przypadek i już zostałam
sm15.gif

i z czystym sumieniem mogę Ją w Radomiu polecać
sm15.gif

fakt, ze czasami czekasz 3h na wizytę (mimo zapisów godzinowych), ale warto.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gratuluję dobrych wieści i udanych wizyt...
Ja jutro ostatnia wizyta...

Ogólnie to teraz jestem zdania, że dzieci powinno się przed 30` rodzić... okropnie znoszę tę ciążę:baffled: żałuję trochę, że nie postarałam się jak Młody miał roczek... Jednak biologia to biologia, choć zdarzają się wyjątki;-)
Wiecie, są kobiety, które super nadają się do ciąży i rodzenia dzieci, są te które nadają się do wychowywania, i takie co nie nadają się do niczego...
Ja jestem idealna do wychowywania, a sama ciąża dla mnie to droga przez mękę:baffled:

reklama
Do góry