reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
paulina No właśnie czytam, że niektórzy lekarze czekają z antybiotykiem na 4h przed porodem, a niektórzy leczą już wcześniej... Później muszę zadzwonić do swojego lekarza i zapytać co w takiej sytuacji on zaleca...

Ciril chodzi o to który antybiotyk podziała, który nie? To ja miałam to na swoim wyniku, płaciłam za badanie 39 zł bo od lekarza prywatnie, ale była od razu wrażliwość na antybiotyki.

W sumie dobrze, że od razu to robią... nie trzeba jechać znowu;-)
Nathani ja mam nadzieję, że 10.12 będziemy wychodziły z Sonią do domu już:-)
Dzisiaj jest 36,6 hbd - tego dnia zaczęłam rodzić Wiktora:-) Nie chcę znowu zaczynać rodzić naturalnie. Jak mają ciąć niech tną od razu.

Z tym wiekiem i ciążą tak jest już. Zegara nie da się oszukać. Moja siostra od 5 lat walczy z niepłodnością.Dopiero po 4 latach terapii hormonalnej lekarze zdecydowali się u niej na in vitro. Cała terapia hormonalna to koszmar, do tego kosztowny. W tym miesiącu ma pierwsze wszczepienie, szanse na powodzenie 30%. A najgorsze jest to, że w wieku 20 lat nie miałaby problemu... Teraz ma 36 lat.

Ja też zdecydowałam się na drugie dziecko teraz tylko dlatego, że lekarze dali mi czas max. 2 lata, później miałabym bardzo duże problemy,. o ile w ogóle by mi się udało zajść w ciąże. Lekarz się dziwił jak w ogóle z pierwszym zaszłam, hmmm... wstawiona byłam, to stwierdził, że teraz też żebym sobie wypiła w dni płodne i mąż do roboty... bo alkohol rozluźnia wszystko. Cykli płodnych na rok mam może ze dwa:baffled: A w wieku 20 -25 lat, praktycznie miesiąca nie było, żeby tzw. "kisiel" się nie pojawiał w majtkach...

ciril 10.12 to już zaraz, gdzie tam mój termin. Trochę mi żal że nie udało się z cc, ten ostatni raz mogłoby być inaczej. Czuję się zmęczona , jakaś przygnębiona , brzuch ciąży mi bardzo a tu jeszcze się pokulam, mógłby opaść ułatwiłoby to oddychanie i zmniejszyło zgagę. Ciekawe co się dziś dowiem u gina...

Ja jestem 5 dni przed Tobą:tak: także też Ci nie długo zostało;-)
Fizycznie czuję się bardzo źle od 2 tyg., a dzięki temu psychika tez zaczęła padać:baffled:Dlatego chcę mieć już wszystko za sobą...

jak 5 dni? ja mam koniec grudnia termin....Bardzo jednak nie chcę przenosić tak jak poprzednio
Ty już masz termin cc to komfortowe ;-)

reklama
Według OM - 5 dni różnicy. Dokładnie kiedy cc dowiem się jutro. W ICZMP nie ma listy planowych cesarek, przyjeżdżasz to jest akcja. Chodzi o to, żeby był odpowiedni lekarz, bo niestety jak wszędzie zdarzy się burak, który zechce Cię mimo wskazań puścić naturalnie i po 10 h męczrni, zmianie dyżuru i tak trafisz na stół...

Do góry