reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Dziewczyny już coraz bliżej... czasami lubię ten okres oczekiwania na wielkie wydarzenie ale tylko czasami :happy2: stresik tez jest.

Pamiętacie jak kilka dni temu na ogólnym wątku pytałam czy już powinnam panikować bo dzidzia mi się nie ruszała ze 3 godz? Pytała dziś o to moją gin. Powiedziała że następnym razem mam jechać do szpitala. Dziecko powinno wykonać mniej więcej 10 ruchów na godzinę więc jeśli sie nie rusza trzeba sprawdzić co się dzieje. Wtedy u mnie poruszyła się dopiero po 3-4 godz. więc już dawno powinnam być w szpitalu.

Mam do was jeszcze pytanie. Zapowiada mi się duża dzidzia czy wasi lekarze mówili coś o tym kiedy robi sie cesarkę? Od jakiej wielkości dziecka (z badań USG) robią cesarkę w szpitalu? Ja mam zrobić USG na dobrym sprzęcie u dobrego lekarza właśnie pod kątem wielkości i ma mi potwierdzić czy jest konieczność robienia cesarki.

Dziewczyny już coraz bliżej... czasami lubię ten okres oczekiwania na wielkie wydarzenie ale tylko czasami :happy2: stresik tez jest.

Pamiętacie jak kilka dni temu na ogólnym wątku pytałam czy już powinnam panikować bo dzidzia mi się nie ruszała ze 3 godz? Pytała dziś o to moją gin. Powiedziała że następnym razem mam jechać do szpitala. Dziecko powinno wykonać mniej więcej 10 ruchów na godzinę więc jeśli sie nie rusza trzeba sprawdzić co się dzieje. Wtedy u mnie poruszyła się dopiero po 3-4 godz. więc już dawno powinnam być w szpitalu.

Mam do was jeszcze pytanie. Zapowiada mi się duża dzidzia czy wasi lekarze mówili coś o tym kiedy robi sie cesarkę? Od jakiej wielkości dziecka (z badań USG) robią cesarkę w szpitalu? Ja mam zrobić USG na dobrym sprzęcie u dobrego lekarza właśnie pod kątem wielkości i ma mi potwierdzić czy jest konieczność robienia cesarki.

Podobno cesarke ze wskazaniem wagowym robia jak dziecko ma powyzej 4500g ale tak naprawde co szpital i lekarz to opinia...

hmmm 10 ruchów na godzinę ... to co by to dziecko nie spało ? dziwne, no ale ja się nie znam.
Ja mam liczyć 3 razy dziennie , po każdym posiłku odczekać pół h i ma sie ruszyć w godzinę 10 razy ... i tak mi się rusza, ale nie 10 razy w każdą godzinę :(

A co to ALAT ?

hmmm 10 ruchów na godzinę ... to co by to dziecko nie spało ? dziwne, no ale ja się nie znam.
Ja mam liczyć 3 razy dziennie , po każdym posiłku odczekać pół h i ma sie ruszyć w godzinę 10 razy ... i tak mi się rusza, ale nie 10 razy w każdą godzinę :(

Majja
moje dziecie rusza sie non stop:sorry2: samej mi ciezko w to uwierzyc, ze tak da rade i nie raz juz pytalam o to gina, ale maly bez przerwy cos majstruje:sorry2: w pierwszej ciazy tak nie mialam:sorry2: bywaly dni, ze czekalam pol dnia az sie obudzi, a teraz ruchy non stop:sorry2:

reklama
U mnie też z tymi ruchami różnie, nieraz synek tak daje popalić, że aż łzy stają w oczach z bólu a bywają dni, że jest spokojniutki. Najbardziej sie uaktywnia pod wieczór, wtedy się śmiejemy, że chyba na wieczorne tańce się wybrał;-):-)

Do góry