reklama
Dziewczyny już coraz bliżej... czasami lubię ten okres oczekiwania na wielkie wydarzenie ale tylko czasami stresik tez jest.
Pamiętacie jak kilka dni temu na ogólnym wątku pytałam czy już powinnam panikować bo dzidzia mi się nie ruszała ze 3 godz? Pytała dziś o to moją gin. Powiedziała że następnym razem mam jechać do szpitala. Dziecko powinno wykonać mniej więcej 10 ruchów na godzinę więc jeśli sie nie rusza trzeba sprawdzić co się dzieje. Wtedy u mnie poruszyła się dopiero po 3-4 godz. więc już dawno powinnam być w szpitalu.
Mam do was jeszcze pytanie. Zapowiada mi się duża dzidzia czy wasi lekarze mówili coś o tym kiedy robi sie cesarkę? Od jakiej wielkości dziecka (z badań USG) robią cesarkę w szpitalu? Ja mam zrobić USG na dobrym sprzęcie u dobrego lekarza właśnie pod kątem wielkości i ma mi potwierdzić czy jest konieczność robienia cesarki.
Pamiętacie jak kilka dni temu na ogólnym wątku pytałam czy już powinnam panikować bo dzidzia mi się nie ruszała ze 3 godz? Pytała dziś o to moją gin. Powiedziała że następnym razem mam jechać do szpitala. Dziecko powinno wykonać mniej więcej 10 ruchów na godzinę więc jeśli sie nie rusza trzeba sprawdzić co się dzieje. Wtedy u mnie poruszyła się dopiero po 3-4 godz. więc już dawno powinnam być w szpitalu.
Mam do was jeszcze pytanie. Zapowiada mi się duża dzidzia czy wasi lekarze mówili coś o tym kiedy robi sie cesarkę? Od jakiej wielkości dziecka (z badań USG) robią cesarkę w szpitalu? Ja mam zrobić USG na dobrym sprzęcie u dobrego lekarza właśnie pod kątem wielkości i ma mi potwierdzić czy jest konieczność robienia cesarki.
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Dziewczyny już coraz bliżej... czasami lubię ten okres oczekiwania na wielkie wydarzenie ale tylko czasami stresik tez jest.
Podobno cesarke ze wskazaniem wagowym robia jak dziecko ma powyzej 4500g ale tak naprawde co szpital i lekarz to opinia...
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
Z tego co wiem to przy wysokich kobietach ok 4,5kga przy niższych ok 4kg ale to tez od budowy kobiety zalezy...Podobno cesarke ze wskazaniem wagowym robia jak dziecko ma powyzej 4500g ale tak naprawde co szpital i lekarz to opinia...
liwus
Dziewczeta jakie mialyscie wyniki jak robilyscie ALAT?
Majja
Fanka BB :)
hmmm 10 ruchów na godzinę ... to co by to dziecko nie spało ? dziwne, no ale ja się nie znam.
Ja mam liczyć 3 razy dziennie , po każdym posiłku odczekać pół h i ma sie ruszyć w godzinę 10 razy ... i tak mi się rusza, ale nie 10 razy w każdą godzinę
A co to ALAT ?
Ja mam liczyć 3 razy dziennie , po każdym posiłku odczekać pół h i ma sie ruszyć w godzinę 10 razy ... i tak mi się rusza, ale nie 10 razy w każdą godzinę
A co to ALAT ?
Noukie
Majowa mama 2007
hmmm 10 ruchów na godzinę ... to co by to dziecko nie spało ? dziwne, no ale ja się nie znam.
Majja moje dziecie rusza sie non stop samej mi ciezko w to uwierzyc, ze tak da rade i nie raz juz pytalam o to gina, ale maly bez przerwy cos majstruje w pierwszej ciazy tak nie mialam bywaly dni, ze czekalam pol dnia az sie obudzi, a teraz ruchy non stop
liwus
A co to ALAT ?
Próba watrobowa
U mnie roznie z ruchami nieraz caly dzien faluje mi brzuch a nieraz porusza sie a potem cisza i za jakis czas znowu.
reklama
U mnie też z tymi ruchami różnie, nieraz synek tak daje popalić, że aż łzy stają w oczach z bólu a bywają dni, że jest spokojniutki. Najbardziej sie uaktywnia pod wieczór, wtedy się śmiejemy, że chyba na wieczorne tańce się wybrał;-):-)