reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Basia co kraj to.... nie wiadomo jak lepiej w sumie. Ja już czasem mam dość tych wszystkich badań za każdym razem ale z drugiej strony większy komfort że wiem co i jak. Nie wiem czy tak badanie przebiega podczas wizyty NFZ. ja prywatnie chodzę

reklama
mary-mary ja jak byłam teraz w pl (bo badania miałam tutaj w uk takie jak Ty) to robiłam morfologię, mocz, WR, HBS, HCV no i do tego ginio zbadał szyjkę,usg, ilość wód, pomierzył i poważył:-)

Ja Po wizycie w szpitalu, masaz szyjki zrobiony, w skutecznosc watpie, ktg spelnia normy, teraz Sobota ktg poniedzialek wywolanie. Uff

Ja wszystkie badania mialam teraz raz w tyg. Wiec nie powiem jestem zadowolona, ale tutaj robia cos dopiero jak zaczyna sie cos zlego dziac tak staraja sie nie ingerowac I tyle. Ja sie juz chyba przyzwyczailam, zerszta o tym sie mowi wszwdzie pisze w prasie ze niestety ale opieke medyczna jest uzalezniona od kodu pocztowego, niestety
Gratuluje udanych wizyty

Ostatnia edycja:
jak mi masowali szyjkę podczas porodu z Julią to myślałam że umrę i chciałam położna skopać dlatego pytam :laugh2:

no i ja po wizycie.
mała waży 2900, oznak zbliżającego się porodu brak - wszystko ładnie pozamykane
co do paciorka to mi powiedziała, że w ciąży się tego nie leczy - w związku z czym nic mi na to nie dała a jak zacznie mi się coś dziać - w sensie odejdzie czop czy wody nie mam zwlekać aż się rozkręci tylko jechać do szpitala - bo antybiotyk muszą mi podać minimum dwie godziny przed tym nim mała wyjdzie ;-)

więc teraz liczę na to, że u mnie nie pójdzie to raz dwa (a tak bardzo tego chciałam :zawstydzona/y:) no nic...

reklama
Adgama z porodem naturalnym to nigdy nic nie wiadomo zawsze może sie z nienacka rozkręcić :-)bliżej końca zobaczymy kiedy mala będzie chciala wyjść:happy2: A macie jakieś wieści od Cinamony? tez miala wizyte i sie nie pokzala po niej wogóle:sorry2:

Do góry