reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Basia co kraj to.... nie wiadomo jak lepiej w sumie. Ja już czasem mam dość tych wszystkich badań za każdym razem ale z drugiej strony większy komfort że wiem co i jak. Nie wiem czy tak badanie przebiega podczas wizyty NFZ. ja prywatnie chodzę

reklama
mary-mary ja jak byłam teraz w pl (bo badania miałam tutaj w uk takie jak Ty) to robiłam morfologię, mocz, WR, HBS, HCV no i do tego ginio zbadał szyjkę,usg, ilość wód, pomierzył i poważył:-)

Ja Po wizycie w szpitalu, masaz szyjki zrobiony, w skutecznosc watpie, ktg spelnia normy, teraz Sobota ktg poniedzialek wywolanie. Uff

Ja wszystkie badania mialam teraz raz w tyg. Wiec nie powiem jestem zadowolona, ale tutaj robia cos dopiero jak zaczyna sie cos zlego dziac tak staraja sie nie ingerowac I tyle. Ja sie juz chyba przyzwyczailam, zerszta o tym sie mowi wszwdzie pisze w prasie ze niestety ale opieke medyczna jest uzalezniona od kodu pocztowego, niestety
Gratuluje udanych wizyty

Ostatnia edycja:
jak mi masowali szyjkę podczas porodu z Julią to myślałam że umrę i chciałam położna skopać dlatego pytam :laugh2:

no i ja po wizycie.
mała waży 2900, oznak zbliżającego się porodu brak - wszystko ładnie pozamykane
co do paciorka to mi powiedziała, że w ciąży się tego nie leczy - w związku z czym nic mi na to nie dała a jak zacznie mi się coś dziać - w sensie odejdzie czop czy wody nie mam zwlekać aż się rozkręci tylko jechać do szpitala - bo antybiotyk muszą mi podać minimum dwie godziny przed tym nim mała wyjdzie ;-)

więc teraz liczę na to, że u mnie nie pójdzie to raz dwa (a tak bardzo tego chciałam :zawstydzona/y:) no nic...

reklama
Adgama z porodem naturalnym to nigdy nic nie wiadomo zawsze może sie z nienacka rozkręcić :-)bliżej końca zobaczymy kiedy mala będzie chciala wyjść:happy2: A macie jakieś wieści od Cinamony? tez miala wizyte i sie nie pokzala po niej wogóle:sorry2:

Do góry