reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Kaśka K....nie za dużo jak na jedną Kasię? Co to bidulko spokoju nie masz,ciągle coś się przyplątuje:-( TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI!

reklama
dzięki dziewczyny jakoś mnie to dzisiaj :-(
co chwyciła któreś wyniki to złe
nie ma tragedii bo inaczej już bym tam leżała
ale muszę to wszystko jakoś ogarnąć najwyżej poleżę kilka dni i mam nadzieję że wyjdę
nie mam co zrobić z córeczką:-(to mnie teraz najbardziej trapi

cieszę się że leżenie i wiecej luteiny przyniosło efekty szyjka się zatrzymała
skróciła się minimalnie ale tutaj lekarka powiedziała że oby tylko tak dalej

ale nie mam w planie się dołować
jeśli będą mnie chcieli mocno zatrzymać to powiem jaką mam sytuację z dzieckiem w domku i tyle najwyżej na jakieś 3 dni się położę
lekarka mi dzisiaj powiedziała że czasami robią ambulatoryjnie i nie mam co się martwić do przodu

jestem
mam anemię, krwinki białe w moczu i cukrzycę
wpisała mi na skierowaniu zagrażający poród przedwczesny

glukoza wyszła mi po 2 godzinach 160:-(

dzisiaj musiałam załatwiać termin przyjęcia do poradni w szpitalu
no i idę w poniedziałek mam zabrać piżamkę lekarz zadecyduje czy mnie zostawią
czy uda się wszystkie badania jakoś ambulatoryjnie porobić
nie martw się.... wszystko się ułoży...
napewno:tak: będę trzymala kciuki żeby się obeszło bez leżenia i żebyś mogła z córcią spędzić czas.....

Kasia bedzie wszystko ok :) tylko musisz odpoczac , polezec itp... Anemia jest bardzo czesta u kobiet w ciazy... co do cukrzycy to rzeczywiscie musisz na siebie dmuchac ale tez wiekszosc sobie rade daje :) uszaki do gory i odpoczywaj ile sie da... a corcia tez na pewno zrozumie ze mama sie gorzej czuje i musi odpoczac :))

Kaśka oj za dużo jak na jedną kobietkę. Ale dasz rady i napewno szybko wrócisz do domu.

Ja po wczorajszej wizycie też nie za fajnie, dostałam tabl na podtrzymanie i duużo leżec :( Z szyjką ok, łożysko się cofnęło tylko mam za miękkie ujście i wczoraj brzuch miałam prawie non-stop twardy :( A dzidzia - znów potwierdził, że dziewczynka:laugh2: waży już 706g i wszystko z nią ok. Powiedział, że jeszcze minimum z 10 tygodni musi sobie w brzuszku posiedziec:sorry:

jestem

Ojoj Kasiu faktycznie coś masz pecha, ale głowa do góry-może szybko Cię zbadają i nie będziesz musiała długo leżeć .

Jakie krwinki białe masz w moczu? Leukocyty?

A możesz mi powiedzieć jakie masz Neutrofile i Limfocyty we krwi?

reklama
jestem

KASIA wiekcie kciuki! Będzie dobrze!

Po pierwsze cukrzuca to mały pikuś wystarcy doeta - ja uż tydzień jem w ten sposób i ma to swoje dobre strony!

Po drugie - wynik - nie "zaniedbaj" GESTOZY - białko w moczu! koniecznie zmuś swojego gina żeby ci zrobił jakieś testy na to! w szpitalu np... wcześnie wykryta leczy się ładnie i nie ma problemu! - u mnie też było podejrzenie...

Po trzecie - a szacowny tatuś z małą nie zostanie? może teściowa? Jakoś ci pomóc?

Do góry