dziwi mnie że masz takie niskie normy podane ?? Przy zwykłym badaniu poziomu cukru to są takie normy jak napisałaś czyli 70-110 a przy glukozie 50 g jest przedział do 140.Gosiu - tak - mnie na szczescie tylko dwa razy kula.. raz na czczo i raz po glukozie... zastanawiam sie jednak nad tymi wynikami, moze do niej przedzwonie dzisiaj.. ale nie chce panikowa wiec mowie Was zapytam Gosiu a ty wszystko lekarce poopowiadaj i zobaczymy co powie.. na pewno ty bedziesz bardziej spokojna...
ja do mojej gin za trzy tygodnie dopiero ide :|
reklama
katarzyna1983
Fanka BB :)
dziwi mnie że masz takie niskie normy podane ?? Przy zwykłym badaniu poziomu cukru to są takie normy jak napisałaś czyli 70-110 a przy glukozie 50 g jest przedział do 140.
nie wiem od czego to jest uzaleznione ze w jednych laboratoriach sa mniejsze a w innych szersze przedzialy jakby rzeczywiscie chodzilo nawet u mnie o 140 to bym skakala z radosci... a tak do momentu wizyty gin ograniczam slodycze do minimum za to musze podgonic z miesem ... bo niestety z tego co czytalam to liczne fosforany ktore mi w moczu wyszly sa z powodu duzej ilosci warzyw, owocow i nabialu a m.in braku zakwaszania organizmu... a ja nie cierpie miesa
i nie pytajcie mnie jak ma mieso zakwaszac organizm ale wcinam grzecznie krome z szynka i ogorkiem kwaszonym jakby nie bylo... a na obiad ogorkowa
katarzyna1983
glukoza na czczo 3,12mmol/l
glukoza 60 min 4,91 mmol/l
a o co w tym chodzi nie wiem....
Jutro ide do lekarza i zobacze co powie... ale troszke sie boje ze bede musiała powtarzac albo bedzie cos nie tak....
i jak tam?
kaśka k
Helenko faktycznie dziwne masz te wyniki
nie spotkałam się z takim oznaczeniem poziomu glukozy
ciekawe co lekarz powie
nie spotkałam się z takim oznaczeniem poziomu glukozy
ciekawe co lekarz powie
dziewczyny jeszcze nic nie wiem ie dopiero na 18:30 ale siedze jak na szpilkach dzis i czekam na ta wizyte...mam nadzieje ze bedzie dobrze no ale kto wie...napewno napisze jak wróce co i jak... trzymajcie kciuki za mnie...
katarzyna1983
trzymamydziewczyny jeszcze nic nie wiem ie dopiero na 18:30 ale siedze jak na szpilkach dzis i czekam na ta wizyte...mam nadzieje ze bedzie dobrze no ale kto wie...napewno napisze jak wróce co i jak... trzymajcie kciuki za mnie...
hej dziewczyny!
ja juz po wizycie..widzialam sowjego misia na usg nadal jest chlopiec:-)wazy juz prawei 800g i jest sporym grubaskiem:-)bylo widac faldki tluszczu na nozkach:-)czyli szykuje mi sie drugi bobas powyzej 4kg:-)najwazniejsze ze wszystko jest ok:-)wody plodowe w normie...wyniki mam dobre..krzywa cukrowa tez bardzo dobrze:-)
ja juz po wizycie..widzialam sowjego misia na usg nadal jest chlopiec:-)wazy juz prawei 800g i jest sporym grubaskiem:-)bylo widac faldki tluszczu na nozkach:-)czyli szykuje mi sie drugi bobas powyzej 4kg:-)najwazniejsze ze wszystko jest ok:-)wody plodowe w normie...wyniki mam dobre..krzywa cukrowa tez bardzo dobrze:-)
katarzyna1983
hej dziewczyny!
Gosiu fajnie ze wszystko ok to robiliscie 3d czy takie lepsze zwykle usg... bo u mojej gin to ledwo co mozna cokolwiek zobaczyc.... jedynie za nasz/nasza ma dlugie nozki a zaczynam sie pomalu irytowac - w szczegolnosci ze nie znam ani daty porodu wg usg, ani stanu wod plodowych itp
malina1979
;)
reklama