reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Gosiu - tak - mnie na szczescie tylko dwa razy kula.. raz na czczo i raz po glukozie... zastanawiam sie jednak nad tymi wynikami, moze do niej przedzwonie dzisiaj.. ale nie chce panikowa wiec mowie Was zapytam :) Gosiu a ty wszystko lekarce poopowiadaj i zobaczymy co powie.. na pewno ty bedziesz bardziej spokojna...

ja do mojej gin za trzy tygodnie dopiero ide :|
dziwi mnie że masz takie niskie normy podane ??:szok: Przy zwykłym badaniu poziomu cukru to są takie normy jak napisałaś czyli 70-110 a przy glukozie 50 g jest przedział do 140.

reklama
dziwi mnie że masz takie niskie normy podane ??:szok: Przy zwykłym badaniu poziomu cukru to są takie normy jak napisałaś czyli 70-110 a przy glukozie 50 g jest przedział do 140.

nie wiem od czego to jest uzaleznione ze w jednych laboratoriach sa mniejsze a w innych szersze przedzialy :nerd: jakby rzeczywiscie chodzilo nawet u mnie o 140 to bym skakala z radosci... a tak do momentu wizyty gin ograniczam slodycze do minimum :angry: za to musze podgonic z miesem ... bo niestety z tego co czytalam to liczne fosforany ktore mi w moczu wyszly sa z powodu duzej ilosci warzyw, owocow i nabialu a m.in braku zakwaszania organizmu... a ja nie cierpie miesa :wściekła/y:
i nie pytajcie mnie jak ma mieso zakwaszac organizm :baffled: ale wcinam grzecznie krome z szynka i ogorkiem kwaszonym jakby nie bylo... a na obiad ogorkowa :-D

dziewczyny jeszcze nic nie wiem ie dopiero na 18:30 ale siedze jak na szpilkach dzis i czekam na ta wizyte...mam nadzieje ze bedzie dobrze no ale kto wie...napewno napisze jak wróce co i jak... trzymajcie kciuki za mnie...

hej dziewczyny!

ja juz po wizycie..widzialam sowjego misia na usg nadal jest chlopiec:-)wazy juz prawei 800g i jest sporym grubaskiem:-)bylo widac faldki tluszczu na nozkach:-)czyli szykuje mi sie drugi bobas powyzej 4kg:-)najwazniejsze ze wszystko jest ok:-)wody plodowe w normie...wyniki mam dobre..krzywa cukrowa tez bardzo dobrze:-)

hej dziewczyny!

ja juz po wizycie..widzialam sowjego misia na usg nadal jest chlopiec:-)wazy juz prawei 800g i jest sporym grubaskiem:-)bylo widac faldki tluszczu na nozkach:-)czyli szykuje mi sie drugi bobas powyzej 4kg:-)najwazniejsze ze wszystko jest ok:-)wody plodowe w normie...wyniki mam dobre..krzywa cukrowa tez bardzo dobrze:-)

Gosiu fajnie ze wszystko ok :) to robiliscie 3d czy takie lepsze zwykle usg... bo u mojej gin to ledwo co mozna cokolwiek zobaczyc.... jedynie za nasz/nasza ma dlugie nozki :) a zaczynam sie pomalu irytowac - w szczegolnosci ze nie znam ani daty porodu wg usg, ani stanu wod plodowych itp :crazy:

Gie-oska, oby bez niespodzianek do końca:-) To musiał być dobry sprzęt, skoro widać było tłuszczyk.. A może to był fałdek skóry? Nasze maluchy już mają tłuszczyk, czy jeszcze za wcześnie?

reklama
Do góry