reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

gie-oska - gatuluje, oby i mój chłopczyk nie przerobil sie na dziewczynke:tak:

A co do cukru to rzeczywiscie sa dwa oznaczenia, i to jedno to wiem ze norma na czczo jest od 3,6-6,3 wiec mysle ze wyszla ok.

reklama
Gratuluję Gieoska :-) podpisuje się pod gratulacjami od mam spodziewających się synusiów ;-) A miało być ich tak mało a tu chłopcy górą:-)

Gosiu fajnie ze wszystko ok :) to robiliscie 3d czy takie lepsze zwykle usg... bo u mojej gin to ledwo co mozna cokolwiek zobaczyc.... jedynie za nasz/nasza ma dlugie nozki :) a zaczynam sie pomalu irytowac - w szczegolnosci ze nie znam ani daty porodu wg usg, ani stanu wod plodowych itp :crazy:
Gie-oska, oby bez niespodzianek do końca:-) To musiał być dobry sprzęt, skoro widać było tłuszczyk.. A może to był fałdek skóry? Nasze maluchy już mają tłuszczyk, czy jeszcze za wcześnie?

dziewczyeny ja sie pokusilam na 3d wiec pewnie dlatego bylo tluszczyk juz widac:-)
Kasiu skoro Twoj lekaz ma taki slaby sprzed moze tez skus sie na 3d aby zobaczyc czy z maluszkiem wszystko ok:-)
Gosiu super wieści !!!
Cieszę się, że wszystko u Was w porządku !!!
Gratuluję super kluski !!!
dziekuje Kochana!!oj kluskeczka druga bedzie:-)
gie-oska - gatuluje, oby i mój chłopczyk nie przerobil sie na dziewczynke:tak:
A co do cukru to rzeczywiscie sa dwa oznaczenia, i to jedno to wiem ze norma na czczo jest od 3,6-6,3 wiec mysle ze wyszla ok.
to 3mam kciuki za Ciebie aby Tobie synus sie nie zmienil w core:-)
Gosia no to gratuluję i witam w klubie mam oczekujących na synusiów :tak::-)
Gratuluję Gieoska :-) podpisuje się pod gratulacjami od mam spodziewających się synusiów ;-) A miało być ich tak mało a tu chłopcy górą:-)
dziekuje dziewczyny:-)Wydaje mi sie ze chlopcy przegonili babeczki na listopadowkach:-)

aaa zapomnialam dopisac ze przytylam tylko pol kg od ostatniej wizyty wiec nie jest zle..poza tym na dzien dzisiejszy maly jest ulozony posladkowo ale chyba niemam sie jeszczze czym przejmowac bo ma czas sie odwroicc prawda??coo o tym myslicie??

Ostatnia edycja:
hej najpierw chciałam pogratulować wszystkim dziewczyną które w ciągu 2 dni przyniosły mnam dobre wieści....:tak:
a teraz ja o sobie tak na chwilę.... :-D
pojechaliśmy na to 3d i co się okazało ...?? dzidzia się odwróciła do nas pleckami:-:)-p
no i jej się słodko przysnęło... hehe:-D na 1000% już procent jest dziewusia...i inaczej nie będzie... hehe
rozwija się prawidłowo jak na 23ti3d :tak: a waży 513g czyli ogólnie prawidłowo...
i lekarka powiedziała że dzidzia rośnie a ja nie:zawstydzona/y::-p hehe
i że ma długie nogi po tatusiu (znaczy mierząc kości) mamy półgodzinny filmik ale tylko z profila....choć to i tak nas zadowala.... bo moglismy naszą ślicznotkę zobaczyć....:tak:

Ka...M to mialas tak samo jak ja dzis...maly sie odwrocil plecami i nie chcial sie przekrecic:-(i tez mamy buzke tylko z profilu ale dla nas najwazniejsze jest ze jest zdrowiutki i ze poraz 3sie potwierdzilo ze chlopak:-)
hej najpierw chciałam pogratulować wszystkim dziewczyną które w ciągu 2 dni przyniosły mnam dobre wieści....:tak:
pojechaliśmy na to 3d i co się okazało ...?? dzidzia się odwróciła do nas pleckami:-:)-p
no i jej się słodko przysnęło... hehe:-D na 1000% już procent jest dziewusia...i inaczej nie będzie... hehe
rozwija się prawidłowo jak na 23ti3d :tak: a waży 513g czyli ogólnie prawidłowo...
i że ma długie nogi po tatusiu (znaczy mierząc kości) mamy półgodzinny filmik ale tylko z profila....choć to i tak nas zadowala.... bo moglismy naszą ślicznotkę zobaczyć....:tak:

dokładnie...
u nas powiedziała że nawet serduszko nie ma żadnych zakłóceń...
nawet jak ruszałam brzuszkiem żeby się mała obróciła....
to serce biło w jednym rytmie.....:sorry: a ona z paliszkiem w buzi przytulała się do pępowinki:-p
całe szczęście że nie jest nią owinięta...... bo tego się bałam....

Ka...M i gie-oska no to szczęśliwe jesteście po badaniach:-) Ja do dziś siedzę i oglądam fotki 3D moje synka:-) film będziemy mieć nagrany w 30tyg., bo w tedy też jedziemy na 3D sprawdzić rozwój kory mózgowej, bo wtedy powinna być rozwinięta i lekarz chce ja zobaczyć:tak: a przy okazji będę mieć filmik z brzuszka:-)

dziewczyeny ja sie pokusilam na 3d wiec pewnie dlatego bylo tluszczyk juz widac:-)
Kasiu skoro Twoj lekaz ma taki slaby sprzed moze tez skus sie na 3d aby zobaczyc czy z maluszkiem wszystko ok:-)

dziekuje Kochana!!oj kluskeczka druga bedzie:-)

to 3mam kciuki za Ciebie aby Tobie synus sie nie zmienil w core:-)

aaa zapomnialam dopisac ze przytylam tylko pol kg od ostatniej wizyty wiec nie jest zle..poza tym na dzien dzisiejszy maly jest ulozony posladkowo ale chyba niemam sie jeszczze czym przejmowac bo ma czas sie odwroicc prawda??coo o tym myslicie??

Gratuluje dziewczynki :)) ważne że dzidzie zdrowe i rosną :))) ja już nie mogę się doczekać swojego badania 1.08 :))

reklama
Do góry