reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

nic się nie bój :)
ja dzisiaj byłam już na drugiej z rzędu "ostatniej" wizycie... wszystko pięknie ładnie, szyjka gotowa do porodu, piękne rozwarcie 2cm, na ktg nawet pół skurczyku. Tydzień temu miałam większe skurcze niż dzisiaj...
no i co? i kurde jakieś drożdżaki mi się przybłąkały! całą ciążę chodziłam na basen niemal codziennie. Od tygodnia nie chodzę- i co? I ***** drożdżaki!!! no tak mnie to wyprowadziło z równowagi, że chyba na basen pójdę ;-)

reklama
dzis moj drugi termin z USG (mialam 06.11 i 09.11)oraz ostatnia wizyta u lekarza :-)
no i zostanie czekanie na 22.11......
chociaz od rana cos mi dziwnego "dolega".......mam okropne klucie na dole, chyba szyjka, ale nie umiem tego sprecyzowac. rano bylam na badaniu moczu przed ta wizyta i myslalam, ze do domu nie dojde, mialam ochote usiasc na drodze i sie rozplakac, a szlam chyba jak stara kaczka :-D
no wiec bardzo mnie ciekawi, co sie dowiem wieczorem :-)
gin mi ostatnio zapowiedzial, ze wizyt wiecej nie bedzie, ze jak do dzis dotrwam to mi da skierowanie na ktg co drugi dzien, no i jak przenosze 8 dobe to mam przyjechac i beda wywolywac.....a to jeszcze tyyyyle czasu :-)
pozdrawiam i milego popoludnia!

Zgłaszam się po wizycie. Więc tak: Moja córka nie śpieszy się za bardzo na świat. Nic nie zmieniło się z moją szyjką od ostatniej wizyty (4tyg. temu):no: rozwarcia brak, główka jeszcze wysoko. Gin mówi że nic nie wskazuje na to że urodzę zbyt prędko!!:wściekła/y: USG nie miałam. Następna wizyta 23.11 tzn. za 2 tyg. a termin porodu mam na 22.11!!:confused2: Nie wiem czy bardziej jestem wściekła czy podłamana:-(

Zgłaszam się po wizycie. Więc tak: Moja córka nie śpieszy się za bardzo na świat. Nic nie zmieniło się z moją szyjką od ostatniej wizyty (4tyg. temu):no: rozwarcia brak, główka jeszcze wysoko. Gin mówi że nic nie wskazuje na to że urodzę zbyt prędko!!:wściekła/y: USG nie miałam. Następna wizyta 23.11 tzn. za 2 tyg. a termin porodu mam na 22.11!!:confused2: Nie wiem czy bardziej jestem wściekła czy podłamana:-(
oj nie zamartwiaj się :)))
wiesz różnie to bywa, często słyszałam takie opinie po wizycie a na drugi dzień dziewczyny zaczynały rodzić!!!
Jak zacznie sie kacja to może bardzo szybko się rozegrać, z kolei inne bez czopa, z sączącymi sie wdoami chodzą i chodzą i trzeba wywoływać na koniec :)
Głowa do góry! bo co ma byc to będzie :)

No to masz podobnie jak ja kiedy wrocilam z ostatniej wizyty :sorry: ale pocieszam sie tym, ze gin powiedzial, ze jak zaczna sie skurcze to wszystko pojdzie bardzo szybko wiec teraz czekam na te skurcze jak na zbawienie :tak:

U mnie jednak bez wiekszych zmian... szyjka sie trzyma, moje dzisiejsze kłucie spowodowane bylo wciskajaca sie nisko glowka, ale jesli nadal sie utrzyma, to mam skierowanie na 2-3 dni na obserwacje(ja tam bym wolala urodzic a nie sie "obserwowac", jakos mi sie nie spieszy takie lezenie w szpitalu:-)).
Dostalam 2 terminy na zapisy KTG, 18 i 22 list, a jak nie urodze, to 25 na wizyte... a termin mam na 22.11............
cos jest "nie tak" z tym terminem heheheheh -->podobnie widze u Ciebie MagdaP3011 :-D moze zalozymy fanclub :-D

Dziewczyny pocieszyłyście mnie i to bardzo:tak: humor się mi poprawił, dzięki wielkie, nie wiem co by było gdyby nie Wy. Pewnie zaplakałabym się ogromnymi łzami:-(jak pomyślę że brzuch stawia mi się codziennie po kilka razy, boli w nocy okropnie i kłuje od srodka jak diabli a mi nawet odrobine szyjka się nie skróciła od ostatniej wizyty to aż płakać się chce, naprawde:zawstydzona/y:

MagdaP3011, Lotka81 - dziewczyny czy Wy czasem nie przesadzacie, jesteście w 38 tygodniu i już chcecie rodzić??? Poczekajcie grzecznie w kolejce, co?:-D A co z dziewczynami, które już są w 40 tyg?! Laski na koniec kolejki!!!!! :-D:-D:-D

reklama
Do góry