reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Dziewczyny jeśli chodzi o szyjkę to mi lekarz w wynikach wpisał tak: Odległość UW od UZ …39… mm. Odległość UZ od przedniej ściany macicy …31… mm. Powiedzcie na który wymiar mam się patrzeć?

To co Iza nie zostaniesz październikówką ?;-)
tego nie mówię, wyszło że nie ma wskazań do sztucznego indukowania porodu, ale rozwarcie się nie zmniejsza a skurcze nie ustąpiły :tak: poza tym ja na zawsze pozostanę listopadówką :-)

no ale co? rozpuścił sie w powietrzu??

z tego co wiem, to GBS czasowo kolonizuje pochwę. Dlatego wynik badania na niego ma ograniczoną ważność do 4 tygodni, niezależnie czy został on stwierdzony czy nie. Najwyraźniej znalazłaś się w okresie kiedy się wyprowadził i bardzo dobrze :-D bo sam paciorkowiec mieszka u prawie wszystkich kobiet, ale trzyma sie raczej przewodu pokarmowego, z jego dolnego zakońćzenia wędruje zresztą do pochwy...
u mnie został, a nawet zdaje się zaprosił rodzinę, bo mam zapis "liczne" :eek:

Tez sie zdziwilam tym badaniem, bo nie slyszalam zeby ktos z mojego otoczenia to mial. Ale moj gin nie dal mi wlasciwie prawa wyboru, tylko szybko wytlumaczyl o co chodzi i kazal wskoczyc na fotel (tzn nie zmusil ;-), ale bylo dla niego oczywiste ze mam sie zgodzic). Zreszta i tak bym nie odmowila. Pobranie trwalo sekunde, a oddanie probki do laboratorium kosztowalo 10 zl wiec zaden wydatek.

tego nie mówię, wyszło że nie ma wskazań do sztucznego indukowania porodu, ale rozwarcie się nie zmniejsza a skurcze nie ustąpiły :tak: poza tym ja na zawsze pozostanę listopadówką :-)

z tego co wiem, to GBS czasowo kolonizuje pochwę. Dlatego wynik badania na niego ma ograniczoną ważność do 4 tygodni, niezależnie czy został on stwierdzony czy nie. Najwyraźniej znalazłaś się w okresie kiedy się wyprowadził i bardzo dobrze :-D bo sam paciorkowiec mieszka u prawie wszystkich kobiet, ale trzyma sie raczej przewodu pokarmowego, z jego dolnego zakońćzenia wędruje zresztą do pochwy...
u mnie został, a nawet zdaje się zaprosił rodzinę, bo mam zapis "liczne" :eek:
o! dzięki! to wiele wyjjasnia. Bo ja myślałam, ze to jak sienie wyleczy to się nadal ma i już myślałam,z ę to przez to, ze się przed badaniem podmyłam :eek: samą wodą co prawda no ale zawsze. Jakoś tak odruchowo.

Tez sie zdziwilam tym badaniem, bo nie slyszalam zeby ktos z mojego otoczenia to mial. Ale moj gin nie dal mi wlasciwie prawa wyboru, tylko szybko wytlumaczyl o co chodzi i kazal wskoczyc na fotel (tzn nie zmusil ;-), ale bylo dla niego oczywiste ze mam sie zgodzic). Zreszta i tak bym nie odmowila. Pobranie trwalo sekunde, a oddanie probki do laboratorium kosztowalo 10 zl wiec zaden wydatek.
to bardzo tanio. Ja zapłaciłam 40 zł

Jeśli chodzi o paciorkowca to ja ostatnio pytam się lekarza czy bedziemy robili a on zdziwiony patrzy sie na mnie i pyta: po co? Ale mnie wkurzył... Jednak powiedział, że jak bardzo chce to możemy zrobić... phi... łaski nie robi...

w tym szpitalu gdzie chce rodzic posiew na paciorkowce kaza obowiazkowo pokazac przy przyjsciu do porodu!!

dziewczyny a ja dzis odebralam wyniki tego paciorkowca i jest on ujemny tzn czy nie mam go tak??​

reklama
No i ja po wizycie. I niestety wszystko pięknie pozamykane i szczelne. :eek::sorry: Więc pewno nie urodzę wcześniej, choc sugerował, że wody zawsze mogą odejśc, a wpływ na to może miec jesienna pogoda i nagła zmiana ciśnienia - podobno wtedy szybciej pęcherz pęka i wody odchodzą. Łożysko ok, ilośc wód prawidłowa. Zagadałam go i zapomniałam spytac ile mała waży:-(
Zalecił dużo sexu, spacerów i nie oszczędzac się z wyjątkiem mycia okien i wieszania firan (a ja już wszystkie w tym tygodniu pomyłam :eek: tylko firanki wieszał mąż). Na koniec stwierdził, że i tak to wiele nie da, bo dziecko samo wie kiedy ma wyjśc. Też mi pocieszenie. MAm nadzieję, ze zobaczę go tzn. gina dopiero na porodówce:cool: a nie następnej wizycie po terminie 12/11.

Do góry