katiNJ
Fanka BB :)
Maggusia to sa takie jakby multiwitaminki dla dzieci i niemowlat ....ktore przepisuje lekarz (przynajmniej u mnie)..ale sa tez inne bez recepty....
Moj maly je bierze juz od 2 miesiecy ......bo przedtem od urodzenia bral inne to był chyba zestaw witamin A...D...iE o ile sie nie myle
Tereska ja teraz daje witamine z owocem, do nakretki z butelki wlewam miarke witaminki +2yzeczki owoca i przemycam Patrykowi podczas gdy je owoca.
Magdusia Ta witaminka jest z fluorem i lekarz mowil ze podaje sie ja w trakcie zabkowania zeby wzmocnic zabki.
Jak mam chyba najwiekszego zarloka bo zjada tak
6 -240 ml mleka
9:30- 4 lyzki kaszki bobovita +120ml mleka albo 6-7 lyzek
owsianki albo 6-7 lyzek kaszki jeczmiennej (kasze podaje na gesto lyzeczka)
13-14- 180 ml mleka
15- warzywko albo danko ( od jakis 2 tyg podaje juz danka z mieskiem na razie testujemy kurczaka)
17- 180 mleka
18:30 - owoc lub deser
Czasem o 19tej jest glodny to dostaje kaszka ryzowa 4 -5 lyzek +120 mleka
W nocy nic nie je i sie nie budzi. Apetyt mu bardzo dopisuje, zwlaszcza kasze wcina az sie uszy trzesa i czesto trzeba robic dokladke bo siedzi z otwarta buzia
Najbardziej zaluje ze w usa nie maja zup (jest tylko rosol). Kaszke bobovity kupuje w polskim sklepie, ale sloiczkow juz nie sprowadzaja.
Zdebialam tez jak zobaczylam ceny sloiczkow w PL. U mnie sloiczek kosztuje 59 centow a w PL 4-5 zl