reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitalne wiadomości!!!!!!Bez komentarzy.

reklama
Wiadomość od ASIEK:

"Hej kochana zostałam przyjęta do szpitala zbadano mi wody teraz na godz podłączono mi oxy, jak będę wiedziała coś więcej na pewno dam znać - boję się strasznie:-(Jestem teraz dokładnie w tej samej sali w której rodziłam Julie:-) Pozdrawiam całe bb trzymajcie kciuki"

ASIEK podpięli na KTG. Skurcze są, ale bezbolesne. Pisze, że w nocy były dwa porody i tak się nasłuchała, że odechciało jej się rodzić. Bardzo chciałaby mieć już wszystko za sobą. Przesyła buziaki dla nas wszystkich.

WIADOMOŚĆ OD ASIEK z 10.48:
"Jak się zwolni porodówka to dostanę kroplówkę i zobaczymy jak dzidzia będzie gotowa to będę rodzić ALE SIĘ BOJĘ..."

Sms od Marbus:

"Hej! Niestety nadal w dwupaku. Coś tam mnie boli, ale niezbyt regularnie. Lekarz powiedział, że powinnam urodzić, bo szyjka zgładzona i są 2 cm rozwarcia. Czekamy dalej. A co słychać na BB? Pozdrowienia dla wszystkich :-)"

Odpisałam, że trzymamy kciuki i, że wszystkie w dwupaku czekają chyba na pełnię, bo nikt się nie rozpakowuje.

"Wiesz co, myśl o pełni mnie pociesza i mam nadzieję, że ta pełnia to przyspieszy! Lekarz kazał mi też 3 razy dziennie masować brodawki bo to wytwarza oksytocynę i przyspiesza poród. Chciałabym, żeby już coś ruszyło. I mocno trzymam kciuki za nas wszystkie :-)"

sms od Akderk z godz.16:35
" od 14. jestem w szpitalu, podpieli ktg skurczy brak, w sali obok poród wrzaskliwy co mnie przeraza. Pozdrów ciotki i trzymajcie kciuki"

odpisałam zeby sie trzymala i dawala znac co i jak, wiec o 22:25 sms o tresci:
" Dali mi czopki na skurcze, troszke ruszyło czop odszedł, skurcze sa ale rzadkie, mam ciagly monitoring ktg. Mam nadzieje ze sie rozkrece. Ktos sie dzis rozpakował?"

Wiadomość od ASIEK:

"Wczoraj po 22 urodziła się Lena przez cc waga 3720 i 57 cm długa jestem wymęczona ale szczęśliwa"

Sms od Marbus:

"Dziś o 5 rano przyszła na świat nasza córeczka Hania (sn). Waży 3650g i mierzy 59 cm. Śliczna jest, powoli się poznajemy. Jest problem z karmieniem, ale mam nadzieję przejściowy. Obie czujemy się dobrze. Pozdrowienia dla całego BB! :-)"

reklama
Sms od Pysi z godz. 1.54:

"Hey od ciepłej długiej kąpieli dostałam skurczy co 7 minut. Nawet T. do łóżka zaganiać nie musiałam :-). Koło 1 odeszły wody jak leżałam w łóżku. Nadszedł mój czas YUPPI. Zasuwam na IP, bo lecą mi te wody i lecą jak oszalałe :-) Trzymajcie kciuki, aby poszło szybko, bez komplikacji i mała była zdrowa... Pozdrówki!"

Do góry