reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitalne wiadomości!!!!!!Bez komentarzy.

sms od Pysi z 11:57:

"Co tam u cioteczek z BB słychać? Moja gwiazda to mała cycolkowa pirania co mnie cieszy. Ciągle nam przeszkadzają, a to szczepienie a to badanie. Ja czuję się okropnie. Boli kurcząca się macica do tego nerw mi jakiś rwie od kręgosłupa po krocze i nogę, ale dostaje leki przeciwbólowe i jest znośnie. Pozdrawiamy wszystkie cioteczki i maluszki wrześniowe. Trzymamy kciuki za mamy czekające na swoje skarby, oby niebawem maluszki zdrowe zechciały opuścić brzuszki."

"No dziewuszka ma charakterek po mamusi, umie na swoje postawić. Lekko z nią nie będzie. Ma prawo płakać, szukać ukojenia w cycu jak obojczyk jej dokucza..."

reklama
Sms od Pysi:

"Hey jak tam samopoczucie? My dziś do domku o 20. Nie wiem kiedy na BB zajrzę. Mała prócz złamania obojczyka, które wymaga konsultacji neurologa i rehabilitanta musi 2 raz mieć badanie prawego uszka za 2 dni, bo niewyraźnie na nie słyszy, być może to od mazi płodowych, więc 2 dni mamy masować uszko aby mazie wyszły a jak nie pomoże to znak, że nie dosłyszy i musimy poradnie odwiedzić, trzymajcie kciuki za rączkę i uszko, aby było wsio ok. Pozdrawiam cieplutko"

Napisałam, że trzymamy kciuki i o Magi.

To 3mam kciuki za MAGI a ja wyję razem z niunią czasami. Mam nadzieję, że wsio się dobrze ułoży. Musi bo zwariuje. Problemów mam dość i nowych nie potrzebuję..."

Ostatnia edycja:
Sms od Magi78 z 14.57 (nie mogłam wcześniej)

"Hej, ja leżę na patologi i czekam aż się zacznie. Jak nie to jutro mam próbę oxy. Grażynkowo gotowe do wypuszczenia małego tylko skurczybyków brak. A jak u Ciebie? Pozdrowienia dla Ciebie i bb i 3majcie dalej kciuki"

Sms od Magi78:

"To ja rodzę. Pozdrowienia dla bb. Co u Was?"

"No ja mam skurcze co 2 min, ale dzięki drugiej kroplówie. Na razie 4h leci od 1 skurczu"

Ostatnia edycja:
Sms od Magi78 - zapytałam czemu cc:

"No przez 8.5h rozwarcie stało w miejscu, czyli było n na 3.5 cm. Do tego wody musieli przebić. I jeszcze, żeby było mało to mały był źle główką wstawiony. No i w rezultacie musieli zrobić cc"

reklama
Sms-y od Ritki:

"Od rana jestem na porodówce, od 12 mam założony balonik. Na razie nic się nie dzieje. Jeśli do jutra nie ruszy - dostanę kroplówkę. Boję się, to oczekiwanie mnie wykańcza. A co u ciebie i na bb?"

Zapytałam, czy pojawiły się już jakieś skurcze.

"Na początku po założeniu, ale szybko minęły. Teraz cisza. Najgorsze, że mąż jutro jest dostępny do 12 :-( a potem to będę zdana sama na siebie!"

"Balonik do jutra, o ile sam nie wypadnie! Potem jeśli jest rozwarcie dają oxy! Opieka bdb - jestem pod wrażeniem"

Napisałam, że trzymamy kciuki!

"Dziękuję tobie bardzo i wszystkim dziewczynom! Życzę, aby ciebie ruszyło samoistnie :-)"

Do góry