reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

o psyche widzę, że też będziesz "odwiedzać" szpital w lipcu...a na kiedy masz termin, bo nie wiem czy pisałaś...ja mam termin na 4 sierpnia, ale już wiem, że będę mieć cesarkę w lipcu tylko nie wiem kiedy dokładnie

reklama
Moja koleżanka ma termin na 8 sierpnia natomiast moja bratowa na 25 lipca ale ona ma rodzić w Miechowie;-) W tym roku rodzi się dużo dzieciaczków ale poprzedni nie był gorszy.
Ula jeśli zaglądasz na ten watek to napisz jak było gdy ty rodziłaś w sierpniu :)

ja rodziłam w grudniu 2009 i wtedy nie było tak dużo dzieci ;-)

ale położne mi mówiły, że podobno najwięcej dzieci rodzi się w okresie zimowo wiosennym, bo najwięcej osób płodzi w okolicach maja i w okresie letnim :-D

Hej, jestem tutaj nowa.
Mam pytanie, czy badanie ktg wykonywane w szpitalu jest płatne? Dodam, że mam na nie skierowanie od dr Dynerowicza.

Nie jest płatne! po prostu przychodzisz i mówisz,że miałaś się zgłosić na usg. Ja też nie miałam skierowania, a chodziłam prywatnie.

...ja byłam w szpitalu na ktg i mi mówiły położne,że jest "zastój" i mało porodów. A termin mi minął 2 dni temu...to teraz mam stres, że tyle porodów, że się nie załapię na rodzinną...

hej witam w gronie mamusiek i przyszłych mamusiek :-) dokładnie ktg jest bezpłatne i nie trzeba mieć nawet skierowania. Przychodzisz sobie na izbę przyjęć położniczą i mówisz że na zapis jesteś i tam już panie podpinają cię pod "maszynkę" i sobie słuchasz serduszka maluszka i różnych szmerów. Ja zwykle jeżdżę jak mój lekarz prowadzący ma dyżur i wtedy z wynikiem idę do niego chociaż z tym jest nieraz ciężko bo często trzeba czekać ostatnio 2 h bo operację miał. A co do rodzinnej to ja też się obawiam że się nie załapię chociaż bardzo bym chciała no ale jak się nie uda no to nic nie poradzimy i tak trzeba będzie urodzić:-) A powiedzcie mi jak to jest z tym czopem śluzowym jak toto wygląda ?

galazka ja mam termin na 30 grudnia ale wiesz jak to jest termin terminem a maluszek i tak wyskoczy kiedy mu sie będzie podobało, z pierwszą córkąmiałam termin na 29 stycznia a urodziłąm 5 lutego teraz może będzie wcześniej zobaczymy ale może się spotkamy. ty będziesz miała cesarkę ja moze się załąpięna rodzinną i tego dnia więcej dzieci się nei będzie rodzić :-) dobry plan co ?:laugh2:

Dzięki za odpowiedzi, dzisiaj byłam na tym badaniu i faktycznie było tak jak pisałyście :)
kolejne mam albo w czw, albo pt :) zobaczymy, może akcja się szybciej rozwinie hehe :)
pozdrawiam Was serdecznie :)

reklama
hej witam w gronie mamusiek i przyszłych mamusiek :-) dokładnie ktg jest bezpłatne i nie trzeba mieć nawet skierowania. Przychodzisz sobie na izbę przyjęć położniczą i mówisz że na zapis jesteś i tam już panie podpinają cię pod "maszynkę" i sobie słuchasz serduszka maluszka i różnych szmerów. Ja zwykle jeżdżę jak mój lekarz prowadzący ma dyżur i wtedy z wynikiem idę do niego chociaż z tym jest nieraz ciężko bo często trzeba czekać ostatnio 2 h bo operację miał. A co do rodzinnej to ja też się obawiam że się nie załapię chociaż bardzo bym chciała no ale jak się nie uda no to nic nie poradzimy i tak trzeba będzie urodzić:-) A powiedzcie mi jak to jest z tym czopem śluzowym jak toto wygląda ?

Monisia my już wszystkie myślałyśmy że już urodziłaś bo dawno Cię nie było:-D
Mi czop zaczął odchodzić 4 dni przed porodem...Są to upławy podbarwione krwią. ja miałam tego tylko troche. Napewno nie przegapisz:-)

Do góry